Main fundraiser photo

Wonderen Zijn Welkom 2023 - Kluijfhout 2.0

Donation protected
Wonderen Zijn Welkom | Kluijfhout 2.0


Algemeen
Bij deze vraag ik om hulp. Ik barst van de plannen, ik werk veel, heb op zich overal zin in maar de pijn en andere beperkingen/nieuwe ellende zorgen er voor dat ik [nog steeds] aan het overleven ben in plaats van echt te leven.

Dat kan en moet anders. Hulp is op allerlei manieren welkom. Het zijn simpele verlangens. De uitvoering ingewikkeld.

Doneer of koop werk van me, vraag me voor een opdracht.. Kopieer/deel vooral de link. Ik zou je eeuwig dankbaar zijn als je me helpt mijn plannen te realiseren.

Veel dingen gaan goed, de mogelijkheden zijn er, behalve het geld dus. Ik verdien te traag. Mijn laatste expositie 'Kunstschouw 2023' met 3500 bezoekers in 9 dagen was pittig maar super tof! Goed verkocht, nieuwe contacten, wat opdrachten etc maar alsnog, vrees ik, mijn laatste geweest omdat ik er 4 maanden aan heb gewerkt en door de omstandigheden anderen heb moeten betalen voor vervoer/het uitvoeren van mijn plannen. En ik heb alles professioneel laten filmen en fotograferen door Lars en Marc want ik kan mijn eigen werk zelfs niet meer fotograferen. En ik was me letterlijk aan het kapot werken. Overbelaste schouders en een tennis elleboog. Niet handig als je alles moet doen op armkracht. Alles is zó ingewikkeld geworden sinds mijn ongeluk. Daardoor is de tekst/uitleg zo akelig lang..

Introductie | het ongeluk

Op 11 mei 2020 brak ik mijn rug, een uur voordat ik zou gaan windsurfen, terwijl ik aan het werk was in mijn loods. Ik zou nog even snel een sample maken voor een opdracht die belangrijk voor me zou kunnen zijn. En toen gleed de ladder onder me weg. Herstellen van een dwarslaesie [incompleet T12] is complexer dan ik dacht. Ik wil absoluut weer lopen maar dat is voorlopig niet zo. We leven wél in een tijd van ongekende technologische mogelijkheden dus ik blijf positief.Ook de muziek die je bij de video hoort is speciaal, en betekent veel voor me: die heb ik in opdracht laten schrijven door Gijs Theuwsen [Peer] voor Marieke omdat we op 10 mei 2020 precies 7 jaar bij elkaar waren. De volgende dag viel ik.


Simpel gesteld:

Zwemmogelijkheid: €16.000

Bus €40.000  

Aanpassingen werkruimtes €15.000

Lasersnijder €10.000

Totaal € 81.000

+ iemand die mijn video's kan editen
+iemand die subsidie-aanvragen wil doen
+ verkoop punten / winkels voor mijn kunst met een fatsoenlijke commissie.


Zwemmen!
Ik heb al weer jaren niet gezwommen terwijl ‘in het water zijn’ het enige moment is waarop ik geen pijn heb. Maar om te kunnen zwemmen is een bus nodig met een bed en een wc. Ik kan me alleen liggend verkleden. Zonder beschadigingen in-en uit het water [Veerse Meer] komen is nog niet zo simpel. We hebben wel al een plek! Daarbij zou een betonblokken- bouwlift 300kg op een 2e hands aanhanger kunnen staan. Achter een hek zelfs. De ideale oplossing! Echt. 
Het chloorbad in de buurt is kansloos; ik heb daar een tillift nodig en die is alleen beschikbaar tussen 12-13u of ‘s avonds maar mijn avonden/energielevels zijn daarvoor te kort. Overdag moet ik gewoon werken. 2 keer per week fysio kost me al veel tijd. In buitenwater kunnen zwemmen, daar zou ik echt blij van worden; qua training goed, en misschien wel opties zoals peddelen op een surfboard etc. En géen openingstijden dus. Samen met Marieke, Onafhankelijkheid, heerlijk vooruitzicht! 


Bus | 2e hands | inclusief aanpassingen & inruil huidige bus
Er zijn nogal wat voorwaarden als je in aanmerking wilt komen voor de aanpassingen om zelf te kunnen rijden. Aanpassingen gas/rem kost minstens €4000. Het moet sowieso een automaat zijn. Als het voertuig minder dan ..jaar oud is, kom je in aanmerking voor vergoeding vanuit de Wmo. De gemeente heeft zorgplicht en die aanpassing valt daaronder. Verder heb ik nergens recht op, omdat ik zzp-er ben [Marieke trouwens ook].
Verder 2 draaibare stoelen. Alles kost opeens bakken met geld als het een etiket ‘medisch’ er zit geplakt. Een originele lift zou €20.000 kosten maar ik denk dat er iets simpelers mogelijk is en dan niet aan de achterkant maar bij de schuifdeur. Als het niet jaarlijks gekeurd moet worden zie ik zelf goedkopere oplossingen. Iemand moet daar een oplossing voor weten, toch?
Zodat je ook werkelijk iets hebt aan de laadruimte.. Als we weggaan moet er namelijk zóveel mee..een douchestoel, de handbike etc. De bus zou multifunctioneel zijn: met een anti decubitus matras er in zodat ik me kan omkleden en een simpele camping wc met 2 lange armsteunen [anders krijg ik mijn broek niet aan..].

Werk | Lasersnijder
Zoals gezegd; ik heb nergens recht op. ik ben zzp-er, ik moet gewoon werken. In opdracht maak ik nog steeds ‘Houten Koppen’ | portret | prints op hout & vrij werk. Zodra het nieuwe atelier klaar is, ben je daar welkom.
Ik ben me bewust van mijn beperkingen maar ik zie ook veel kansen. ik heb tijd genoeg gehad om goed na te denken. De lasersnijder is de beste investering voor mijn commerciële plannen: bijv: het maken van lichtbakken en andere uitingen. Dat is waar ik mee bezig was toen mijn mijn ongeluk zich voordeed; Alle kamernummers en routing voor een heel hotel. Grote opdracht. Daarnaast kunnen we met de lasersnijder alle mogelijkheden voor Letterpress uitbreiden…wederom een combinatie van oude en nieuwe technieken combineren. posters in oplage etc. maken. Alles met letters en beeld wat met computer gemaakt kan worden. Papier en inkt hebben we genoeg.
Marieke is boekontwerper/grafisch ontwerper en we werken dus vaak samen.

Op dit moment hangen er 270 'Landscapes' 20x20x4cm op de muur in het nieuwe atelier. Sommigen met foto, anderen puur houtbewerking. €105 per stuk/3 voor €295.- Ze kunnen staan en hangen. Gemaakt van hergebruikt hout.

5 minuten docu over mijn /ons werk Youtube link. En de @bowhead in aktie
met het fantastische ' Wonderen zijn welkom' van Bløf, geschreven door Peter Slager.Daarnaast: de enige manier voor mij om te overleven als zelfstandige is om video’s te gaan maken van alles wat ik maak. Hoe ik het maak. Hoe ik werk. Dat is niet iets wat ik leuk vind maar het zal moeten: Mensen krijgen inzicht van hoe veel werk ergens in zit etc. Het vergroot het bereik en dat is wat ik nodig heb. Als ik mijn netwerk maar kan vergroten, als mijn bedrijf goed loopt blijf ik zo onafhankelijk als mogelijk is. Dat is wat ik wil. Ik wil aandacht voor mijn werk. Zelf ben ik heel graag anoniem. Met video’s houdt je dat zelf in de hand. Zelf mijn werkzaamheden filmen kan ik wel. Als ik iemand kan vinden die mijn zelfgemaakte video's zou kunnen editen voor YouTube en Instagram, zou dat geweldig zijn! 
2 lokaties hebben is lastiger geworden; eerder vervoerde ik halfproducten en gereedschap moeiteloos tussen loods en atelier. Loods voor grof en stoffig werk met slechts 45m2 met een zolder waar ik niet kan komen, geen sanitair, niet geïsoleerd, wel met buitenruimte in het groen, waar ik super graag ben werk. 4km van huis. De aanpassingen zou een [bouw]lift naar de zolder -die van het ongeluk - zijn. Isoleren etc.

Atelier 80m2, nu beneden dus, voor ‘schoon’ werk; fotograferen, lakken, drukken én bezoekadres: waar ál mijn werk aan de muur hangt. ‘Nu’ bezig met verhuizen maar eerst muren en vloer optimaliseren. Kipvis, op 7km afstand van huis, is een creatieve werkplaats die we delen met 16 andere kunstenaar in Vlissingen. Toekomst onzeker. Kom binnenkort eens kijken!
Dreesstraat 2, Vlissingen


 # Saai [Zenuw]pijn beheerst mijn leven. Dag en nacht. Vóor de gebroken heup was ik pijnstillervrij. Dat was fijn en belangrijk. 
Muziek luister ik amper nog: boeken kan ik niet meer lezen [in bed/vanwege houding] maar Storytel is echt een uitkomst. Het betekent méer afleiding ook tijdens het werk, en afleiding is de beste oplossing voor pijn.

Op 10 oktober ga ik 2 weken naar de Sint Maartenskliniek/radboud omdat mijn heupkop moet worden verwijderd. Er komt niks voor in de plaats.. 2 jaar geleden brak ik die vanuit stilstand met handbike, en dat veroorzaakt veel pijn. Consequentie van de operatie: linkerbeen wordt korter/hopelijk minder pijn, exoskelet dan geen optie meer. Zucht.

# Goed nieuws; we hebben binnen ons atelier complex een ander atelier! Op de begane grond ipv 2e verdieping. Geen idee hoe lang we sowieso in het pand mogen blijven, maar het is een fantastische mogelijkheid om alles op de nieuwe situatie aan te passen. En zo gedwongen om van alles te bepalen of het mag blijven of weg moet. Dat geldt bijv. voor onze fantastische Asbern pers uit 1954 en 700kg. Dát is wat we samen deden.. maar nu kan ik er niet meer mee werken. Dus moet weg. Dat is balen maar met een andere pers en lasersnijder zouden we alsnog dat weer samen kunnen doen. Ik maak er ook ruimte voor een bed want benen moeten strekken tussendoor en beugels/korte loopbrug om in te staan. Ook zijn er plannen om een aangepast toilet te maken. Alles gaat traag. Dat geldt ook voor mijn nieuwe website & webshop. Het is nog net niet klaar.

Het is niet dat ik helemaal geen hulp heb;
Hout/metaal/fotografie door Marc, geleide meditaties door Chantal, Maarten, Marieke uiteraard, Zias & Sjanie etc. Maar het blijft ingewikkeld. Zo gaat dat met alles.. en een uurtje links en rechts, of een middag is geen probleem maar 40 uur is geen vriendendienst meer. Dus ik moet veel mensen betalen om het werk uit te voeren wat ik zelf niet kan. En niemand heeft tijd. Werk/gezin/sport etc. dat hoef ik niet uit te leggen. En zodoende is het rustig geworden. Sommigen zullen het herkennen.. dat je niet meer gevraagd wordt als je langer ‘ziek’ blijft | als je niet herstelt. Dat geldt ook voor opdrachten.

Deel deze crowdfund actie alsjeblieft met je eigen netwerk en/of bedrijven. Voor Facebook geldt: Doe dat dan alsjeblieft met een persoonlijke tekst er bij - over hoe je me kent of wat dan ook - dan heeft het bereik, blijkbaar.
Heb je suggesties of vragen over al het bovenstaande ? Mailen en appen werkt het beste | 06 247 44 035


/////////////////////////
Donate

Donations 

 • Anonymous
  • €50 
  • 4 mos
 • Marion Adriaanssen
  • €30 
  • 4 mos
 • Anonymous
  • €45 
  • 4 mos
 • Anonymous
  • €50 
  • 5 mos
 • Anonymous
  • €200 
  • 7 mos
Donate

Organizer

Marijn Kluijfhout
Organizer

Your easy, powerful, and trusted home for help

 • Easy

  Donate quickly and easily

 • Powerful

  Send help right to the people and causes you care about

 • Trusted

  Your donation is protected by the GoFundMe Giving Guarantee