WEER EEN TOEKOMST MET EEN HULPHOND!!!

STEL JE EENS VOOR.... 
je bent een jong volwassene van 22 jaar, hebt geen vrienden, veel nachtmerries, komt bijna niet buiten, gaat nooit weg, kan niet alleen zijn altijd oppas nodig. 
Paniekaanvallen, altijd de hand vasthouden van je moeder, kan niet naar school, altijd bang. 
Diverse trauma’s en angsten, geen mensen meer vertrouwen, en keer op keer klappen moeten verwerken. 
Niet naar hulpverlening durven, waaronder ggz, huisarts en tandarts, je vreselijk eenzaam en alleen voelen elke dag weer …..
Je denkt nee dat kan niet... iemand van 22 moet een heerlijk bruisend actief leven hebben….. helaas is dit mijn realiteit... ik zit hele dagen op mijn slaapkamer, kijk tv, en speel op mij harp, verder niks meer …… 

Nu hadden we 3 jaar geleden een hond  gekocht,  met als doel om op te worden geleid als assistenthond/ptss hulphond, door stichting bultersmekke assistance dog. 
zodat ik weer de maatschappij in zou kunnen zelfstandig, en weer wat vertrouwen zou krijgen in de mens, en dat ik weer naar school zou kunnen, en weer eens naar de winkel kunnen, samen met mijn hond en zonder ouder….

Maar helaas is al die hoop vervlogen, we zijn 3 jaar bezig geweest om het vergoed te krijgen via de wmo van de gemeente Emmen maar telkens werd het afgewezen, een rechtszaak aangespannen die hadden we in eerste instantie gewonnen... maar de gemeente mocht nog wel een adviesbureau inschakelen, helaas wordt er alles aan gedaan zodat ze maar niet hoeven te betalen.

Tot overmaat van ramp, is doordat de gemeente alles zolang heeft gerekt, en soms weken/maanden liet wachten, onze hond niet meer in staat om deze opleiding te doen, en zal als de financiële middelen er wel zijn, er ook nog weer een andere hond moeten komen.

Ik vindt het heel moeilijk om het op deze manier te moeten vragen, maar na 3 en een half jaar strijden, zie ik geen andere optie meer. 
Daarom vraag ik of u mij wilt helpen, elke 
 donatie klein of groot, zal mij weer een stuk verder brengen. 
Zodat ook ik weer een toekomst heb, en  weer zelfstandig de maatschappij in kan treden, samen met mijn hond. 
En een opleiding kan gaan doen in de toekomst.

Dus graag doneren zodat ik samen met mijn assistenthond weer, een zonnige toekomst tegemoet kan. En het leven kan leiden, van een "normale 22 jarige meid". 
DIT GUN JE NIEMAND!!!! 

Waarom  een bedrag van 20.000 euro

 Dit bedrag is voor de volledige opleiding van pup tot geaccrediteerde hulphond via stichting bultersmekke assistance dogs BMA. 
   De opleiding bestaan uit drie fases: 1) basis coaching, 2) teamcoaching en 3) voortgang begeleiding.
 In de eerste fase wordt er aan de samenwerking van het team en de sociale vaardigheden en baas gerichtheid van de hond gewerkt. Deze fase duurt, afhankelijk van de ontwikkeling van de hond, zes tot twaalf maanden. Deze fase wordt afgesloten met een basisvaardigheden test die na de afronding van de gehele opleiding jaarlijks zal worden herhaald. 
De tweede fase is erop gericht dat de cursist zichzelf ontwikkelt tot instructeur van zijn of haar eigen hulphond. In deze fase leert de hond verschillende vaardigheden, die aansluiten bij de hulpvragen van de cursist. Deze fase duurt, afhankelijk van de ontwikkeling van de hond, acht tot twaalf maanden. Ook deze fase wordt afgesloten met een test, de teamtest.
 Na het succesvol voltooien van deze test is de hond officieel geaccrediteerd.
 Een training duurt zo’n 2,5 uur en vindt thuis bij de cursist plaats.
 De derde fase is erop gericht om de samenwerking tussen hond en cursist zo goed als mogelijk voort te laten bestaan en zelfs te intensiveren. 
In deze fase is het mogelijk om de hond zelf, eventueel met mail/telefonisch contact of een bezoek van een van de instructeurs van BMA, nieuwe vaardigheden aan te leren.
 Ook wordt er jaarlijks een test afgenomen, dit is een combinatie van de basis en teamtest. Deze fase duurt zolang als de hond actief is als hulphond. 
Gemiddeld is dat tot hun tiende levensjaar, hierna gaan ze met pensioen en mogen ze van hun oude dag genieten.
 Dit bedrag van €20.000,- is een all-in bedrag voor het gehele leven van de hulphond. In dit bedrag zijn inbegrepen: de intakegesprekken en testen, het opstellen van het trainingsprogramma en advies bij de aanschaf van een pup, 35 trainingssessies bij de cursist thuis inclusief alle bijbehorende testen, de jaarlijkse test en voortgang begeleiding zolang de hond actief is als hulphond, voortgangsrapportages na elke sessie, reiskosten, contact buiten de trainingen met de instructeur gedurende de opleiding, de accreditatie tot officiële hulphond, cursusmateriaal en een hulphond tuigje.

 Laat mij niet in de steek, want dat doen al genoeg mensen, Help mij om weer een zelfstandig leven te leven, samen met mijn hond.

Ik ga regelmatig een update plaatsen over de gang van zaken. 

           Lieve groet Esmee ❤️

Bij een donatie staat er standaard een fooi, deze is voor het platform. Je kunt dit omzeilen door op “anders” te klikken en dan het bedrag op 0 te zetten.
 • Anonymous 
  • €10 
  • 17 d
 • Natasja Hiddingh 
  • €10 
  • 20 d
 • Ruud Bijvoets 
  • €10 
  • 20 d
 • Menno Lesterhuis 
  • €40 
  • 20 d
 • Kelly Fronczek 
  • €5 
  • 1 mo
See all

Organizer

Petra Cosse 
Organizer
Klazienaveen, NL