#TwitterHelpt

Mijn naam is Susanne

3 maanden geleden ben ik in eerste instantie in mijn eentje de de actie TwitterHelpt begonnen op Twitter omdat ik zag dat steeds meer mensen in de problemen raakte door de snel stijgende kosten van energie en de inflatie.
Vooral de mensen met de laagste inkomens werden direct geraakt.
Ik begon met ondersteuning te bieden in de vorm van een voedselpakket voor één week in de hoop dat ze dan de rest van de maand net voldoende over zouden houden voor de rest van de maand.
Ik ging geld inzamelen en hulp pakketten samenstellen en actief mensen betrekken op Twitter om in te springen bij een hulpvraag met de vraag of ze wat levensmiddelen, een maaltijd of een (voedsel)hulp pakket wilde sturen of TwitterHelpt financieel wilde ondersteunen

Nu 3 maanden later hebben een snel groeiend fantastisch netwerk van mensen die bereid zijn mensen in acute nood te helpen en daar ben ik dankbaar voor maar we hebben ( want inmiddels zijn we met velen ) nog veel meer mensen nodig want de vraag om hulp groeit harder dan het aanbod van hulp. Dat alles met als slogan " door mensen voor mensen"

Vorige maand is er een platform gelanceerd https://www.twitterhelpt.nl waar je alles aan kan bieden of weg kan geven wat jij wilt. Een account aanmaken is zo gedaan dus kom op, sluit je aan en laten we elkaar helpen!
Dus niet alleen op Twitter kan je helpen maar ook buiten de Twitter omgeving want de hulp is natuurlijk niet alleen beperkt tot mensen die een account op Twitter hebben. Iedereen mag helpen, iedereen mag om hulp vragen als je het niet meer redt.

Organisatorisch krijgt het steeds meer vorm en ook media aandacht. Vorige week nog stonden we met een mooi artikel in het AD. Het was een premium artikel maar omdat ik graag wil dat iedereen het kan lezen heb ik het op de website als blog geplaatst. Dit artikel drukt precies de essentie uit waar #TwitterHelpt voor staat. Je kan het hier lezen

Daar waar ik 3 maanden geleden alleen begon is de kern steeds verder uitgebreid met een aantal mensen waaronder een chefkok ( en goede vriend onderstussen) die zich dagelijks in het zweet werkt om de lekkerste maaltijden vers te bereiden, vervolgens in te vriezen en dan op afroep die kosteloos te verstrekken en versturen aan mensen die zonder eten zitten.

De volgende logische stap is het oprichten van een stichting. Daar zijn we nu druk mee bezig en daarover houden we je uiteraard op de hoogte.Become the first supporter

Your donation matters

GoFundMe protects your donation

We guarantee you a full refund for up to a year in the rare case that fraud occurs. See our GoFundMe Giving Guarantee.

See all

Organizer

Susanne Welbie
Organizer
Zoetermeer

Your easy, powerful, and trusted home for help

  • Easy

    Donate quickly and easily.

  • Powerful

    Send help right to the people and causes you care about.

  • Trusted

    Your donation is protected by the  GoFundMe Giving Guarantee.