Transitie - Help mij eindelijk vrouw te worden

Ik ben op dit moment een jongen van 25 jaar. 

Een aantal jaar geleden ben ik uit de kast gekomen als homo en heb ik hiermee geprobeerd te leven. Voor mezelf had ik geaccepteerd dat ik op jongens viel. Voor vele is het een opluchting om dit te delen met vrienden/familie. In de eerste paar maanden was ik hier dus ook opgelucht over en had ik het gevoel dat ik eindelijk mijn leven op zou kunnen gaan bouwen.

Helaas heeft mijn comming out mij geen rust gegeven. Al snel kwam ik er achter dat mijn ''probleem'' veel dieper lag. Ik ben namelijk niet gewoon homo, maar ik heb genderdisforie. Ik ben transgender. 

Dit weet ik nu al iets langer dan een jaar. Het was heel erg moeilijk om te begrijpen wat er nou precies met mij aan de hand is. Het voelt namelijk zo onwerkelijk. Ik ben hier heel erg boos en gefrustreerd over geweest en ik schaam me hier ook enorm voor. Dit komt omdat ik zelf woon in 1 van de meest gereformeerde gemeentes van nederland. Ik heb niks tegen het geloof, maar als je als transgender woont in een dorpje waar letterlijk voor elke 1000 inwoners 1 kerk staat, is het leven wel erg moeilijk.

Het feit dat ik nu begrijp wat er aan de hand is, betekent niet dat ik het ook meteen heb geaccepteerd. Ik weet dat het belangrijk is om eraan te werken dat ik dit zelf ook ga accepteren.

Ik start deze crowdfunding actie op, omdat ik graag iets met mijn probleem wil gaan doen. Ik heb namelijk officieel besloten om in transitie te gaan. Dit zal voor mij een emotioneel gevecht worden. Toen ik dit aan mijn moeder vertelde werd ze er zelf ook emotioneel van. Ze vroeg me: hoe zou je dan willen heten als je een meisje word. Zelf was ik een beetje geschokt van de vraag, want ik heb mezelf nooit toegestaan om hier uberhaubt over na te denken.

Met het geld wat ik ophaal ga ik de volgende dingen doen:

- plastische chirurgie: het wegschuren van mijn wenkbrauw bot
- plastische chirurgie: het ronder maken van mijn kaaklijn
- plastische chirurgie: het laten opvullen van de (gelukkig nog redelijk kleine) inhammen die ik heb. Door middel van haarinplantaten.
- Reiskosten naar het VU in Amsterdam
- Aanschaffen van een nieuwe gardarobe. (Ik heb op dit moment alleen jongens     kleding)
- Orienteren op een nieuwe woonplek: ik zou graag willen verhuizen naar een wat ruimdenkende stad zoals Arnhem of Utrecht. Ik woon nu namelijk in een heel klein dorpje waar de kerk regeert en waar iedereen elkaar kent, in elk geval van gezicht. Het is voor mij onveilig om hier te blijven wonen.

Ook zou ik mij graag willen gaan orienteren op transitieprocessen in Duitsland. Dit komt omdat mijn huisarts mij heeft aangemeld voor een process in Nederland, Nederland schijnt hier wel goed in te zijn, maar waar ik van schrok is dat het allemaal zo lang duurt. Zo'n proces zelf neemt al een aantal jaar in beslag, maar de wachttijd om uberhaubt aan de beurt te komen is ook al 2 tot 2,5 jaar.

Ook zou ik in de tussentijd alvast willen beginnen met het weg laten laseren van mijn lichaamshaar. Dit zou ik eventueel vergoed kunnen krijgen nadat ik over 2 jaar een aantal gesprekken heb gehad met een psychiater. Die moeten namelijk volgens de wet vaststellen dat ik inderdaad genderdisforisch ben. Maar voordat dat zover is zijn we alweer een aantal jaar verder. En helaas houd mijn lichaam in de tussentijd niet op met het aanmaken van mannelijke hormonen.

Het zou mijn leven een heel stuk makkelijker maken als er iemand is die iets aan mij zou willen doneren. Dat zou voor mij betekenen dat ik zelf wat stappen kan ondernemen om mijn transitie in gang te zetten.
  • #1 fundraising platform

    People have raised more money on GoFundMe than anywhere else. Learn more

  • GoFundMe Guarantee

    In the rare case that something isn’t right, we will refund your donation. Learn more

  • Expert advice, 24/7

    Contact us with your questions and we’ll answer, day or night. Learn more