steun bibi (24) tijdens haar strijd tegen kanker

Help mijn vriendin tijdens haar strijd tegen kanker!

Bibi van Veluw is 24 jaar oud, heeft haar studie Strafrecht aan de Universiteit van Utrecht zo goed als afgerond en zou per Augustus beginnen aan haar stralende toekomst met haar eerste echte goed betaalde baan bij een bank. Als kers op de taart zou zij per eind augustus gaan samenwonen met haar lieve vriend waarmee zij al acht jaar lang een relatie heeft.

Dit perfecte plaatste stortte op 23 Juli in duizend stukjes wanneer Bibi samen met haar vriendinnetje Astrid bij de mammapoli in het ziekenhuis in Zeist te horen kreeg dat zij borstkanker heeft met uitzaaiingen naar haar lymfeklieren.

In februari voelde Bibi een bobbeltje in haar borst maar zij werd gerustgesteld met het nieuws dat dit een borstontsteking zou zijn. In juli werd de ontsteking in korte tijd erg groot en begon het pijn te doen. Tijdens deze periode is de moeder van Bibi (Linda) geopereerd aan haar hart. Dit was een ontzettend heftige operatie. Gelukkig is deze goed gegaan maar door de zorgen die Bibi hierdoor erbij kreeg raakte zij vermoeid en is de tumor meer gaan opvallen. Zij besloot opnieuw naar de dokter te gaan. Deze verwees haar direct door naar de mammapoli.

Op 23 juli kreeg Bibi dus te horen dat zij borstkanker heeft en haar wereld stortte in. Al haar plannen vielen in duigen. Naast alle hectiek van het herstel van Linda en de behandelingen van Bibi die gelijk begonnen, moest de familie van Veluw ook nog eens verhuizen.  

Ondanks de zware chemokuren die Bibi kreeg, wilde zij erg graag beginnen bij haar nieuwe werk. Zij zou per augustus via een detacheringsbureau aan de slag gaan bij een bank. Zij vond het wel zo netjes om haar nieuwe werkgever over de situatie in te lichten. Zij kreeg toen te horen dat er voor haar op dit moment geen plek meer was om aan de slag te kunnen. In Bibi haar beleving was er reeds een dienstverband tot stand gekomen (waar zij rekening mee gehouden had) en was zij genoodzaakt om een procedure te starten om haar recht te halen. Ook loopt er een procedure bij het college voor de rechten van de mens. Dit brengt ook de nodige kosten met zich mee.


Doordat Bibi niet kon starten bij haar nieuwe baan heeft zij geen inkomsten. Ook heeft zij geen recht op een uitkering omdat zij als student nog geen arbeidsverleden had. Hierdoor kon zij niet gaan samenwonen met haar vriend en moest zij met haar moeder mee verhuizen. Omdat zij op dit moment niet zelfstandig woont en nog studeert heeft zij ook geen recht op bijvoorbeeld een bijstandsuitkering. Er zijn dus geen inkomsten, maar wel veel kosten.


Daarnaast ging Bibi er met haar 24 jaar niet van uit dat zij ernstig ziek zou worden. Daarom is zij voor een budgetpolis gegaan.

Bibi moet wekelijks betalen voor medicatie (verplichte eigen bijdrage) die zij nodig heeft tegen bijvoorbeeld de bijwerkingen van de chemotherapie. Ook word fysiotherapie bij kanker nog niet standaard vergoed uit de basisverzekering en deze moet zij ook zelf betalen. Voor jongeren die nooit eerder een echte baan hebben gehad en nog half studeren is er gewoon geen goede regeling wanneer zij ziek worden (dit kan echt niet!).

Linda neemt op dit moment de zorg van Bibi met 100% op zich. Zij rijdt wekelijks naar het ziekenhuis. Voor de hoge parkeerkosten bij het ziekenhuis kunnen zij ook geen vergoeding krijgen. Naast Bibi heeft Linda ook een tweeling van 17 jaar oud waarvoor zij het huishouden draaiende moet blijven houden. Dit terwijl zij zelf ook nog herstellende is van haar heftige operatie.  

Zoals je kunt lezen is er gewoon financiële steun nodig om dingen zoals medicatie, parkeerkosten, verzekeringen, fysio, advocaten, boodschappen maar ook de ‘normale’ rekeningen te betalen. 

Het behandeltraject van Bibi ziet er als volgt uit:

- 27 weken lang chemo en immunotherapie
- dan een operatie (borstamputatie) en revalidatie

- vervolgens 22 bestralingen, 5 dagen per week 
- en tot slot zal zij nog de aankomende tien jaar aan de hormoontherapie zitten

Bibi is een ontzettend positieve en slimme en geweldige vriendin en ik weet dat zij veel te trots is om ooit iets als dit op te starten maar ook weet ik dat zij en haar moeder dit geld echt ontzettend goed kunnen gebruiken.

Iedere donatie zou al heel erg veel helpen!

Heel erg bedankt dat jullie de tijd hebben genomen om dit verhaal te lezen. Liefs en groetjes Dawy en Astrid. 

Hieronder zie je een groepsfoto van ons, een mooie foto van Biebs met en een mooie van Biebs zonder haar.

xxxxx

 


43024960_1572349127273506_r.jpeg43024960_1572349067457390_r.jpeg
43024960_1572349169989434_r.jpeg

Donations (0)

 • Jordy Bakker 
  • €6 
  • 14 hrs
 • Anonymous 
  • €5 
  • 16 hrs
 • Anonymous 
  • €5 
  • 1 d
 • Wishdan Mahmood  
  • €12 
  • 2 d
 • Anonymous 
  • €100 
  • 2 d

Organizer and beneficiary

Dawy Ramkhelawan 
Organizer
Zeist, NL
Bibi van Veluw 
Beneficiary
 • #1 fundraising platform

  People have raised more money on GoFundMe than anywhere else. Learn more

 • GoFundMe Guarantee

  In the rare case that something isn’t right, we will refund your donation. Learn more

 • Expert advice, 24/7

  Contact us with your questions and we’ll answer, day or night. Learn more