SPOED. INZAMELING VOOR BOEREN MOZAMBIQUE NA IDAI

Spoed Inzamelingsactie nav overstromingen Idai voor farmersclub in Nhamatanda, Mozambique.
38795158_1556296284737357_r.jpeg38795158_1556296301141195_r.jpeg
Ruim een maand geleden richtte cycloon Idai een verwoestende schade aan in Mozambique.Wellicht heeft u in het nieuws gezien hoe de stad Beira is verwoest en hoe mensen met helikopters uit bomen en van daken zijn gered. Van 1995-1997 heb ik in Mozambique gewoond waarvan de laatste twee jaar middenin het gebied dat door de cycloon en overstromingenis getroffen. De gebouwen en bezittingen van de beroepsopleiding en lerarenopleiding (180 interne studenten) die ik samen met 3 andere projectleiders had opgebouwd, zijn beschadigd of verloren gegaan. 

Dit gaat me aan het hart. En niet alleen dat maar vooral het feit dat bijna de gehele oogst (die in april zou plaatsvinden) in meerdere provincies is mislukt waardoor iedereen de rest van het jaar een groot gebrek aan basisvoedsel heeft en honger en ziekte hun tol zullen eisen.

Als boerin wil ik steunen door het opzetten van een inzamelingsactie ten behoeve van ADPP farmersclub Nhamatanda. Een club met meer dan 2200 leden die door de cycloon hun gehele productie is kwijtgeraakt als ook handgereedschap, irrigatiesysteem met zonnepanelen en dieren. Deze boeren voorzien niet alleen hun eigen families van voedsel maar ook een groot deel van de overige bevolking door de verkoop van hun mais, rijst en groente op de lokale markten. Door deze boeren nu aan de gang te helpen met zaad en gereedschap (aan te schaffen in Mozambique), kan er opnieuw worden gezaaid, heeft men na de zomer een nieuwe oogst en kan afhankelijkheid van buitenlandse voedselhulp, honger en ziekte worden voorkomen. In de bijlage vindt u een aantal verhalen en foto’s over de situatie. 

Belangrijk is dat dit op korte termijn kan worden gerealiseerd zodat gebruik gemaakt kan worden van het landbouwkundige seizoen en de huidige beschikbaarheid van water. Een basispakket zaad en handgereedschapper deelnemer van de farmersclub is begroot op 25,- (zie bijlage). Doel van deze actie is om alle boeren van de farmersclub Nhamatanda een basispakket te kunnen geven. Doet u mee?

U kunt uw donatie vòòr 5 mei a.s. overmaken op bankrekeningnummer NL06TRIO0786684674 tnv Marianne van de Velde onder vermelding van farmersclub Nhamatanda of farmersclub Mozambique. Zorgboerderij Vento Verde geeft de aftrap door een donatie van € 250,- waarmee 10 boeren een nieuwe start kunnen maken. Alle kleine en grotere bijdragen zijn natuurlijk welkom. Alvast dank, Marianne.

Indien u meer informatie wenst, dan kunt u vanzelfsprekend contact met mij opnemen.

PS via andere media is al 4100 opgehaald. Help ons aan meer agrarische kits !

Donations

 • Elisa Haaparanta 
  • €50 
  • 4 mos

Organizer 

Marianne Van de Velde 
Organizer
Ee, NL
 • #1 fundraising platform

  People have raised more money on GoFundMe than anywhere else. Learn more

 • GoFundMe Guarantee

  In the rare case that something isn’t right, we will refund your donation. Learn more

 • Expert advice, 24/7

  Contact us with your questions and we’ll answer, day or night. Learn more