Oprichting Stichting Nachtwacht Haarlem

Samen gaan we voor een bruisende nachtcultuur in Haarlem. Doe je met ons mee?

Nachtwacht Haarlem zet zich in als belangenbehartiger, promotor, verbinder, expertisecentrum en ambassadeur voor de verbetering van de Haarlemse nachtcultuur. Wij staan voor een bruisende, diverse en veilige nachtcultuur voor iedereen en voor alle leeftijden, van tiener tot house opa. Het is ons doel om met de stad en alle verschillende belanghebbenden te werken aan een diverse nachtcultuur, waar iedere Haarlemmer zich toe aangetrokken voelt, waarin creatieve kruisbestuiving ontstaat, genoeg ondernemersvrijheid en voldoende ruimte is voor culturele en professionele ontwikkeling.

We zijn al een tijdje actief als organisatie; achter de schermen met lobbyen en plannen smeden en voor de schermen met bijvoorbeeld Nachtwacht Talkshow, een driedelige talkshow over de toekomst van de Haarlemse nachtcultuur die plaatsvindt op 11, 18 en 25 mei. Om next level te kunnen gaan als organisatie, volgende stappen te kunnen nemen, een stichting te worden en meer toffe projecten uit te gaan voeren, hebben we een opstartbudget nodig.En daarvoor vragen we jou hulp. Het budget geeft ons ruimte om een volwaardige organisatie te worden die kan strijden voor de Haarlemse nacht. 

In ruil voor jouw donatie kom je op de website als vriend van de Haarlemse Nacht te staan (tenzij je aangeeft dat je dat niet wil). En kunnen we natuurlijk nog harder aan de slag voor de verbetering van de Haarlemse nachtcultuur met de stad.

Waarom we als organisatie zijn begonnen? In de afgelopen jaren is de Haarlemse nachtcultuur er flink op achteruit gegaan: uitgaans- en broedplaats locaties zijn verdwenen. De voorheen drukker bezochte donderdagavonden, ook wel studentenavonden, zijn ingestort, evenals de zondagavonden, die bekend stonden als de horecapersoneel-uitgaansavonden. Voorheen succesvolle concepten zijn uit de stad verdwenen en het aantal initiatieven en initiatiefnemers is afgenomen. En ook de nieuwe aanwas nachtculturele ondernemers en makers stagneert. Dit terwijl een bruisende en diverse nachtcultuur de stad juist zo levendig houdt, zorgt voor sociale cohesie, belangrijk is voor de economie en creativiteit, bijdraagt aan talentontwikkeling en het vestigingsklimaat van een moderne stad en een springplank is voor vele creatievelingen en ondernemers.

Doe mee en maak met ons de Haarlemse nacht weer bruisend.
  • #1 fundraising platform

    More people start fundraisers on GoFundMe than on any other platform. Learn more

  • GoFundMe Guarantee

    In the rare case something isn’t right, we will work with you to determine if misuse occurred. Learn more

  • Expert advice, 24/7

    Contact us with your questions and we’ll answer, day or night. Learn more