Mijn strijd tegen Lyme overwinnen!

Mijn naam is Maxime Spada, 29 jaar oud. Op dit moment ben ik midden in mijn strijd tegen een zeer slopende vorm van chronische Lyme.

Ruim een half jaar geleden ben ik plotseling heel erg ziek geworden. Vanuit het niets kreeg ik hele heftige klachten en werd ik met de dag zieker en zieker. Zo kwam aan mijn fijne en zorgeloze leven abrupt een einde, niet wetende dat dit het begin zou zijn van een nieuw hoofdstuk in mijn leven. Een hoofdstuk dat ik liever niet open had willen slaan.

Diagnose
In de afgelopen 6 maanden heb ik veel verschillende ziekenhuizen bezocht, specialisten gezien, talloze onderzoeken ondergaan en verschillende diagnoses gehad. Elke diagnose deed pijn; ik voelde me niet begrepen en gehoord. Terwijl ik me doodziek voel ben ik blijven strijden om erachter te komen wat er met me aan de hand is, want achteraf gezien begonnen de klachten al veel langer geleden. Dit is voor mij en mijn omgeving een lange en zware zoektocht geweest. De definitieve uitslag van chronische Lyme maakte een eind aan deze zoektocht; een grote opluchting, maar vooral ook een zware klap.

Chronische Lyme
De ziekte van Lyme is een slopende en serieuze ziekte, die je vaak niet ziet aan de buitenkant. De ziekte van Lyme wordt veroorzaakt door de bacterie Borrelia Burgdorferi. Het verstopt zich door je hele lichaam, valt je immuunsysteem aan, dringt diep in je weefsels door en zorgt voor zware infecties door je hele lichaam. Op dit moment is er geen behandeling voor Lyme die 100% werkt, dus de angst om nooit meer beter te worden is groot.

Reguliere zorg
De keren dat ik heb geopperd dat het misschien de ziekte van Lyme kon zijn, werd dit net zo hard van tafel geveegd. De ziekte van Lyme wordt niet herkend en erkend in Nederland. Chronische Lyme patiënten kunnen in Nederland dan ook nergens terecht. Het Nederlandse zorgstelsel laat je als Lyme patiënt in de kou staan en helaas worden de vaak zeer hoge kosten van een behandeling niet vergoed door de verzekering.

Eigen onderzoek
Tijdens mijn zoektocht ben ik in contact gekomen met tientallen mede Lyme patiënten. Al hun bevindingen heb ik samen met mijn vriend goed in kaart gebracht. Wat daarbij vaak naar voren kwam was een wereldwijd bekende Lyme expert uit België die erg goede resultaten behaalt met maandenlange intensieve behandelingen. Inmiddels heb ik al twee dagen zeer uitgebreide onderzoeken in België achter de rug en hij verwacht ook mij goed te kunnen helpen. Helaas is, zoals eerder al benoemd, dit lange behandeltraject heel erg duur.
100% zekerheid dat een behandeling aanslaat heb je als Lyme patiënt nooit, maar de kans dat het de kwaliteit van mijn leven weer sterk kan verbeteren geeft opeens weer veel hoop voor mij.

Toekomst
Mijn wilskracht om beter te worden is groter dan ooit. Ik besef nu meer dan ooit hoe mooi mijn leven was en dat ik er alles aan wil doen om sterker dan ooit terug te komen. Ik wil mijn leven terug.

Naast het lichamelijke is het continue in angst leven om nooit meer beter te worden mentaal erg zwaar en ik heb hier veel verdriet van. Ik ben zo dankbaar dat mijn lieve vrienden, familie en mijn allerliefste vriend mij zo steunen en me door deze tijd heen slepen. Zonder jullie zou ik niet weten hoe ik dit zou moeten doorstaan.

Met jullie donaties kan ik de zorg krijgen die mij hopelijk weer mijn leven terug gaat geven. Denk hierbij aan kosten voor behandelingen, medicatie, onderzoeken en consults. 

Iedereen die mee wilt helpen om de behandeling om te herstellen van Lyme mogelijk te maken en deze ziekte te overwinnen ben ik zo ontzettend dankbaar. Dit zal ik nooit genoeg in woorden uit kunnen drukken.

Heel veel liefs,
Maxime Spada

PS: Mocht je liever direct willen overmaken dan kan dit naar het rekeningnummer dat ik hiervoor heb geopend:
M.V. Spada NL49INGB0008934002 

Jullie zouden me ook ontzettend helpen door dit bericht te delen.


Mijn Lyme symptomen:
Hoofdpijn/migraine (24 uur per dag)
Extreme vermoeidheid
Buikpijn
Wazig zicht/niet helder kunnen zien
Duizeligheid/flauwvallen
Veel afvallen
Algehele malaise
Koude handen, voeten en neus
Vaak koortsig gevoel zonder koorts
Krakende nek
Krakende/knakkende gewrichten
Pijnlijke gewrichten (vooral polsen, enkels, knieën)
Hartkloppingen in keel (ook in rust)
Snachts extreem zweten
Snel spierpijn
Pijnlijke rug
Onverklaarbare jeuk
Pijnlijke klieren achter oren
Stijve en pijnlijke nek en schouders
Rommelende darmen
Krachtverlies in handen
Aangezichtspijn
Slecht geheugen (vergeten waar je het over hebt)
Pijnscheuten in lichaam
Gevoelig voor harde geluiden
 • Anonymous 
  • €10 
  • 13 mos
 • Heleen Knuvelder 
  • €10 
  • 14 mos
 • Fleur de Gier 
  • €10 
  • 15 mos
 • Wendy Rook 
  • €15 
  • 15 mos
 • Anonymous 
  • €50 
  • 17 mos
See all

Organizer

Maxime Spada 
Organizer
Amsterdam-Oost, NL
 • #1 fundraising platform

  More people start fundraisers on GoFundMe than on any other platform. Learn more

 • GoFundMe Guarantee

  In the rare case something isn’t right, we will work with you to determine if misuse occurred. Learn more

 • Expert advice

  Contact us with your questions and we’ll answer, day or night. Learn more