Thuisbakker Virgil wil nog meer mensen blij maken

Hallo,

Ik ben Virgil (54) en ik ben dit jaar begonnen met het maken van lekkere baksels. Mijn bakavontuur begon met zuurdesembrood en al snel had ik de smaak te pakken om meer uit te proberen. Toen mijn eerste batch croissants in 1 keer lukte en de welwillende proevers vooral positieve geluiden lieten horen, ben ik steeds meer dingen gaan proberen. Wat ik het leukste vind is om lekkere dingen te maken waar mensen van genieten. Dat kan een bonbon, taart of een koffiebroodje zijn, maar ook een kroket of brioche. Ondertussen gaat mijn wekelijkse zuurdesemritueel ook gewoon door. Dat gaat inmiddels aardig op routine, maar ik loop nu wel tegen de grenzen van onze thuiskeuken aan. Het deeg vliegt ons soms letterlijk om de oren. En de vraag naar baksels neemt toe, ik zou daar graag gehoor aan geven.
Ik heb daarbij ook rekening te houden met mijn fysieke toestand, van bakken krijg ik veel energie, maar door een spierziekte, diabetes type 2 en herniaproblemen moet ik mijn tijd goed indelen. Met bakken gaat dat erg goed, omdat je veel moet wachten tijdens het rijzen van het deeg of het koelen van vullingen of bonbons. Ook kan ik het ruim inplannen als er gevraagd wordt of ik taarten of bonbons wil maken.
 
Het vergt wat organisatie en ruimte om dit allemaal te kunnen doen. In onze thuiskeuken wordt ieder hoekje benut, maar de grenzen zijn echt bereikt. Ook missen we capaciteit in koeling en oven en de opslagmogelijkheden zijn beperkt. Een groot voordeel: onze garage leent zich uitstekend voor een semiprofessionele thuisbakkerij. Daar hebben we 25m2 om een extra kookruimte te creëren. De wanden moeten worden geïsoleerd, vloer gelegd en de ruimte moet worden ingericht tot keuken met apparatuur als een deegkneder, vriezer, koelkast en oven. Ruimte en inspiratie genoeg, maar de bekostiging ervan is een uitdaging, zeker omdat ik niet meer 100% kan werken. Om dit alles voor elkaar te krijgen ben ik hard aan het sparen, maar een extra zetje zou daarbij heel goed helpen. Niet alleen voor mij, maar voor iedereen die van mijn baksels wil genieten.
 
Om alles voor elkaar te krijgen zouden donaties geweldig zijn.

Hoe werkt het?

Je bepaalt zelf wat je wil donereen en je donatie gaat in deze crowdfundpot en wordt ingezet voor de verbouwing en aanschaf van inventaris.

 
 
 
 
 
 
Become the first supporter

Your donation matters

GoFundMe protects your donation

We guarantee you a full refund for up to a year in the rare case that fraud occurs. See our GoFundMe Giving Guarantee.

See all

Fundraising team: Virgil Homemade (2)

Virgil Smit
Organizer
Raised €1,903 from 44 donations
Loosdrecht
Esther Van Dijk
Team member

Your easy, powerful, and trusted home for help

  • Easy

    Donate quickly and easily.

  • Powerful

    Send help right to the people and causes you care about.

  • Trusted

    Your donation is protected by the  GoFundMe Giving Guarantee.