Lipoedeem is te genezen door liposuctie! help jij?

Ik ben 29 jaar jong. Moeder van 2 prachtige meisjes waarvan ik helaas al bij de jongste zie dat zij waarschijnlijk dezelfde aandoening heeft als ik. Namelijk lipoedeem.

Even een korte uitleg:
Lipoedeem betekent letterlijk vet- en vochtophoping. Lipoedeem is een pijnlijke en chronische ziekte. Een officiële ziekte waar tot de dag van vandaag nog geen medicijn voor is uitgevonden. Bij lipoedeem is er een stoornis in de aanmaak van vetweefsel. Bovendien is de afvoer van vocht via de lymfvaten niet optimaal. Gevolg is een onderhuidse ophoping van vet (lip) en vocht (oedeem). 
Meestal komt het lipoedeem symmetrisch voor op de heupen, bovenbenen en knieën. Kenmerkend voor lipoedeem zijn de vaak dikke benen, die ook bij afvallen dik blijven. Dit heeft vaak de vorm van een (paard)rijbroek. Soms hoopt het vetweefsel zich op rond de enkels (overbloezende enkel). Ook kunnen de armen zijn aangedaan. Handen en voeten zijn echter nooit aangedaan bij lipoedeem (in tegenstelling tot lymfoedeem). Als lipoedeem niet wordt behandeld, ontwikkelt zich vaak lymfoedeem (vochtophoping) in een periode van vijftien jaar. Je spreekt dan van een liplymfoedeem, wat ook wel lymfolipoedeem wordt genoemd.

Over het ontstaan van lipoedeem bestaat nog veel onduidelijkheid. Wel is bekend dat de aandoening zich vrijwel uitsluitend voordoet bij vrouwen. Lipoedeem wordt niet veroorzaakt door teveel eten. Door langdurig te veel te eten krijg je immers obesitas en dat is een ander ziektebeeld. Bovendien staat vast dat erfelijke factoren een belangrijke rol spelen.

Zowel mijn oma als moeder hebben het helaas ook. 
Omdat de liposucties helaas niet vergoed worden, probeer ik het via deze weg. Ik hou er niet van mensen geld te "vragen." Maar ik ondervind steeds meer last van mijn aandoening.
Mijn doel is om tenminste twee keer geopereerd te kunnen worden. Wil jij mij daarbij helpen?
  • #1 fundraising platform

    More people start fundraisers on GoFundMe than on any other platform. Learn more

  • GoFundMe Guarantee

    In the rare case something isn’t right, we will work with you to determine if misuse occurred. Learn more

  • Expert advice, 24/7

    Contact us with your questions and we’ll answer, day or night. Learn more