Help Romano weer lopen na hersenletsel

https://youtu.be/TAwrnYMpmgg 

49098854_1594320534675054_r.jpeg
https://www.youtube.com/watch?v=TAwrnYMpmgg

Mijn neefje Romano heeft in augustus 2018 (precies 1 maand na zijn 18e verjaardag)  een ernstig scooterongeluk gehad, waardoor hij 4 maanden in coma heeft gelegen. En ernstig hersenletsel heeft opgelopen. De artsen gaven een paar procent kans op overleven, en als hij al bij zou komen zou hij waarschijnlijk als een kasplant door het leven gaan, en in een verzorgingshuis terecht komen. Romano is een doorzetter en vechter en heeft zich uit de coma gevochten.  Hij kon alleen niks meer toen hij bij kwam.  Niet praten, niet lopen, niet slikken, niet zelf ademen. Het was verschrikkelijk. Vanaf het moment dat hij is ontwaakt uit coma is hij bezig met revalideren.  Nu anderhalf jaar aan het revalideren, om maar steeds beter te kunnen praten, staan, lopen..  alles wat mogelijk was. 
Romano zet zich ook al die tijd voor 200% in, hij wil ook meer kunnen dan hij nu kan. Een jongen van 19 jaar die niet meer zelfstandig kan lopen, alleen door middel van een rollator.  Dat gun je een jongen van deze leeftijd niet.
Helaas is op dit moment nog niet bereikt wat we hadden gehoopt. 
Romano zit  helaas nog in een rolstoel.  Hij kan  met hulp achter een rollator lopen, maar nog niet zelfstandig. Romano was voor zijn ongeluk een erg sportieve jongen.  Hij was vaak in de sportschool te vinden. Werkte hard, zat in eindexamen Havo , en had een grote vriendengroep en een erg sociaal leven. Ik kan me daarom ook zo goed voorstellen hoe frustrerend het nu voor hem moet zijn dat hij niet meer lekker kan gaan sporten wanneer hij maar wil, of gewoon lekker met vrienden weg kan gaan. Hij is totaal afhankelijk nu.  Hij kan niet zonder hulp  de rolstoel in en uit, hij kan niet alleen naar het toilet, niet alleen lopen, niets kan hij zelfstandig en daar willen we graag verandering in brengen. 

Wat is onze wens?

In Nederland heeft Romano alle mogelijke hulp gekregen die ze aan kunnen bieden, nu is er in Antwerpen een revalidatie kliniek, Trainm.
Deze kliniek is veelbelovend, ze hebben hier andere technieken dan in Nederland. Ze werken met een robotica, 3D camera's en innovatieve technologieën en gegevens gestuurde revalidatietools. Dat wil zeggen dat ze met behulp van een robot een looppatroon kunnen aanleren.
 
Helaas wordt dit niet vergoed door de zorgverzekering, het is een particuliere kliniek. Dit is onze enigste hoop om Romano zelfstandig te laten lopen, omdat de revalidatie in Nederland helaas al gestopt is, is het van belang dat een volgende stap snel volgt om zijn hersenen actief te houden.

 20 Jaar! 

Romano wordt op 21 Juli  20 jaar. Wij hebben al die tijd gezegd. Als je 20 jaar bent dan loop je weer!
Maar helaas is dit nog niet zo...
Maar hoe mooi zou het zijn als hij toch nog mag leren lopen en een kans heeft op een zelfstandig leven! Romano zou niets liever willen, en wij gunnen hem dit zo erg. Hij wil zo graag weer verder revalideren, op dit moment zit Romano thuis en heeft niets te doen. Geen therapie meer, geen school meer, en geen werk. 
Als hij in Antwerpen kan leren lopen ziet zijn toekomst er meteen weer heel anders uit. 

Wat gaan we doen met het geld?

We hebben een intake gehad in Antwerpen, Romano zou meteen kunnen starten. Het advies van hun was om 3 dagen per week, gedurende ongeveer 10 maanden intensief te revalideren met behulp van de robot. De kosten hiervan zijn 3000 euro maand. Totale kosten zou dan neerkomen op 30.000 euro. Dit is een enorm bedrag, maar we zouden al heel blij zijn met elke maand therapie die we zouden kunnen doen. Mochten we het totale bedrag toch  bij elkaar krijgen, dan is de kans zeker aanwezig dat Romano zelfstandig loopt op zijn 20 ste jaar. 
Wij hopen dat deze droom werkelijkheid gaat worden. Daarom vragen we jullie     hulp, alle kleine beetjes zijn al  heel erg welkom


 • Ans Voortman 
  • €12 
  • 2 mos
 • GertJan Pluimgraaff 
  • €10 
  • 2 mos
 • Wilma Wolthoorn 
  • €25 
  • 2 mos
 • Mirjam Lange-Wijkhuizen 
  • €10 
  • 2 mos
 • G.A. Van Lochem 
  • €250 
  • 2 mos
See all

Organizer

Miranda Blummel 
Organizer
Liempde, NL
 • #1 fundraising platform

  More people start fundraisers on GoFundMe than on any other platform. Learn more

 • GoFundMe Guarantee

  In the rare case something isn’t right, we will work with you to determine if misuse occurred. Learn more

 • Expert advice, 24/7

  Contact us with your questions and we’ll answer, day or night. Learn more