Houd de oefensites van EduWebs in de lucht

De gratis websites van docent en webbouwer Bert Jan den Hertog (samengevoegd onder de naam EduWebs) worden door steeds meer leerlingen en docenten gebruikt. Ze zijn eenvoudig in gebruik, gratis, tracking- en reclamevrij - en dat moet zo blijven. De sites voldoen aan de richtlijnen van het privacy-convenant voor het onderwijs.
Bert Jan bouwde en onderhoudt de sites 'free of charge'.
 
WISKUNJETRAINEN is al sinds 2017 actief en helpt leerlingen met rekenen en algebra. Er zijn ook veel leuke spelvormen waarmee rekenen en wiskunde aantrekkelijk gemaakt worden.
PUZLIT is een oefensite waar leerlingen met elkaar, of in de groep van een docent, kunnen oefen met sets van vragen en antwoorden; dat kan tekst zijn, maar ook LaTeX, afbeeldingen of audio. Er zijn veel oefenvormen zoals (kruis)woordpuzzel, Bingo, MiniLoco/FotoPuzzel, Memory (ook in duelvorm), TeamTrainer en SoloTrainer. Oefenen met publieke vragenbanken en privé gedeelde vragenbanken maakt de site krachtig en flexibel.
MIJNSCHRIFT is gestart tijdens de lockdowns in corona-tijd. Het biedt docenten de mogelijkheid mee te kijken in het schrift van een leerling, aantekeningen te maken, een gesproken boodschap achter te laten, een link voor extra uitleg of oefenmateriaal enz. Onmisbaar tijdens de lockdowns, nu nog steeds door velen gewaardeerd en gebruikt.
WISBORDJE is de online versie van de wisbordjes in de klas. In lockdown-tijd veel gebruikt, nu (gelukkig) minder noodzakelijk.
 
In de afgelopen jaren werden de sites mede gedragen door sponsoren uit het onderwijs, vooral scholen en docenten die de site zelf gebruikten. Er komen nu steeds meer leerlingen die de sites, vooral puzlit.nl, gebruiken, waardoor de servercapaciteit omhoog moet. Dat wil zeggen - om de sites helemaal gratis en reclame-en trackingvrij te houden.
 
Met je donaties steun je dit initiatief tot het einde van schooljaar 2022/2023. Dankjewel voor je support!

Organizer

Bert Jan Den Hertog
Organizer
Mijdrecht

Your easy, powerful, and trusted home for help

  • Easy

    Donate quickly and easily.

  • Powerful

    Send help right to the people and causes you care about.

  • Trusted

    Your donation is protected by the  GoFundMe Giving Guarantee.