Hoe werkt een cfd?

Trading in contract for difference komt vaak voor bij investeerders . Waarom is dat? Dat komt omdat cfd’s aardig wat voordelen bieden vergeleken met gewone aandelenhandel of het kopen van opties. Wil jij ook beginnen met beleggen in contract for difference ? In het geval van wel is het raadzaam te begrijpen wat cfd trading behelst. In dit artikel leggen we je alles uit over contracts for difference , beschrijven we eerlijk de nadelen die de handel in cfd ken. en delen we een profiel om te bezien of jij geschikt zou zijn als cfd belegger . Al doende leer jij cfd kennen en kun je ook bepalen of jij geld wil gaan verdienen met de handel in cfd’s.
 
Betekenis cfd
 
Een contract for difference (afspraak voor verschil ) is een beleggingsproduct dat gebruikt kan worden om op koerswijzigingen te speculeren. Een cfd is een derivaat. Dat houdt in dat je het aangekochte goed niet in je bezit zal krijgen. Een cfd biedt de optie om op stijgende koersen (long genoemd) als op koersen die dalen in waarde (short) een contract voor verschil te nemen. Fijn voor beleggers, want daarmee kun je ook speculeren op dalende waardes van bijvoorbeeld grondstoffen, aandelen, forex, crypto, indexen of edelmetalen. Zo’n cfd kan afgesloten worden tegen een hefboom. Zo’n hefboom geeft je de kans om een vermenigvuldiging van je inleg voor een contract for difference te gebruiken. En dat geeft de kans om met weinig geld te speculeren en forse winst te boeken. Echter, aan de keerzijde kun je ook flink verliezen als de hefboom onverwachts de andere kant op gaat. Een cfd sluit je altijd af bij een broker of bank.
 
Wat moet een cfd trader kunnen?
 
Traden in cfd vereist andere skills dan het aankopen van opties en aandelen. Bepaal met de komende eigenschappen van je karakter of jij geschikt bent voor het handelen in cfd. Een echte cfd belegger moet stressbestendig zijn, want de koers wijzigt voortdurend en een koers die op het ene moment nog stijgt kan straks beginnen te dalen. Of omgekeerd. Altijd moet je je emoties en gevoel uitzetten en nimmer op gevoel afgaan. Daarmee kun je geld verspillen en te vroeg je cfd voorraad verkopen die een moment later veel waarde blijkt te hebben. Bij investeren in contract for difference moet je ook analytische vermogens hebben om te bepalen wat een koers mogelijk gaat doen. Beheers jij deze skills? Dan is er vertrouwen dat je succesvol gaat zijn op je cfd investering .
 
Misvattingen over cfd trading
 
Ondanks alle positieve berichten gaat er ook veel foute informatie rond op het wereldwijde web. We zetten al deze onjuiste aannames graag onder elkaar voor je zodat je ongehinderd verder kunt met je oriëntatie op cfd trading. Het gaat bij contract for difference zeker niet om een vorm van gokken, want je zet je inleg niet willekeurig ergens op in en wordt altijd geadviseerd je te verdiepen in achtergronden en analyses na te lezen. Handelen in contract for difference kan er ook niet voor zorgen dat je een hoger bedrag dan je inleg kwijtraakt. Want in 2018 zijn er door onder andere de ESMA afspraken en richtlijnen opgesteld die dat bepalen. Het risico voor een verlies tot onder 0 is geheel voor de bank of broker en niet langer voor jou als trader in contract for difference . Contract for difference zijn absoluut geen vorm van fraude of een vorm van oplichting, maar goede, serieuze instrumenten die je alleen bij een geaccordeerde broker kan aangaan. Verdiep je snel verder in cfd’s om te ervaren dat ze veilig zijn.
 
Cfd handel
 
Dit artikel zorgde voor een antwoord op de vraag ‘wat zijn cfd ’s?’ en maakte korte metten met verkeerde en onjuiste opvattingen. Daarbij is eerlijk verteld welke skills een cfd trader dient te hebben om succesvol te kunnen worden in trading. Hopelijk vind je het nog altijd leuk om je verder onder te dompelen in cfd. In dat geval raden we je aan om er meer over te gaan lezen, zoals over de risico’s en nadelen aan cfd’s, de waardevolle stoploss optie, en de vele middelen waarop je een cfd kunt afsluiten. Zodra je wil starten met cfd traden adviseren we je zeker aan eerst een oefen of demo-account te verkiezen. In dit account kun je lekker trainen en beschouwen hoe je handelingen uitpakken, alvorens met je eigen vermogen aan de slag te gaan met cfd trading .
Illustration of helping hands

Give €20 and be a founding donor

Your donation is the start of Roderick Noordermeer's journey to success. Your early support inspires others to donate.

Make a donation
Make a donation

Donations

Become the first supporter 

Your donation matters

GoFundMe protects your donation

We guarantee you a full refund for up to a year in the rare case that fraud occurs. See our GoFundMe Giving Guarantee.

Illustration of helping hands

Give €20 and be a founding donor

Your donation is the start of Roderick Noordermeer's journey to success. Your early support inspires others to donate.

Make a donation
Make a donation

Organizer

Roderick Noordermeer 
Organizer
Nieuwegein