Help Stichting Prisma Groep

Over ons
Bi-culturele LHBTQI+ (waaronder ook vluchtelingen en mensen met allerlei verschillende religieuze overtuigingen) hebben een extra kwetsbare positie in de maatschappij. Bi-culturele lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders, queers en interseks mensen (LHBTQI+) hebben te maken met vele uitdagingen/problemen zoals: xenofobie, homofobie, transfobie, seksisme, islamofobie, uitsluiting, discriminatie, geweld, geïnternaliseerde homofobie en alle hieraan gerelateerde (psychosociale en sociale) problemen.
Stichting Prisma Groep is opgericht om deze mensen te empoweren, te ondersteunen en een veilige haven te bieden.

Missie
Wij willen, zowel nationaal als internationaal, de samenleving veiliger maken voor bi culturele LHBTQI+, emancipatie en acceptatie bevorderen. De emancipatie van LHBTQI+ gaat uiteindelijk over de emancipatie van alle mensen. Heteroseksuelen kunnen en zullen ook betrokken worden bij onze projecten, aangezien wij niet geloven in grenzen. Wij willen vooral geen organisatie worden die vastzit aan regelgeving en niet meer weet waarom die regels ooit zijn bedacht. Het is belangrijk om ruimte te hebben, zodat je maatwerk kan leveren.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Projecten

Prisma Groep Empowerment
De Prisma groep is een lotgenoten contact groep voor bi-culturele LHBTQI+ in Nederland.
Je kunt hier terecht als je anderen wilt ontmoeten die een bi-culturele (Nederlandse en andere culturele) achtergrond hebben en homoseksueel, lesbisch, biseksueel, transgender, queer zijn of een interseks status/conditie hebben.

Het is een diverse groep waar iedere keer inhoudelijke thema's worden besproken door middel van workshops of bijvoorbeeld gastsprekers die hun persoonlijke verhalen delen en/of het gesprek met ons aangaan. De bijeenkomsten vinden plaats in het centrum van Utrecht, ongeveer eens in de drie weken op een donderdagavond. De coördinator en vrijwilligers zorgen voor de ontvangst, begeleiding en een avondmaaltijd.

Veilige Haven Utrecht
De Veilige Haven Utrecht is er voor bi culturele LHBTQI+ in Utrecht en omgeving. Hier kunnen zij terecht als men een vertrouwelijk gesprek wil hebben met een professionele hulpverlener, die ook ervaringsdeskundige is (dus soortgelijke ervaringen heeft).

De professional gaat het gesprek met de persoon aan en er wordt samen gekeken wat de beste opties zijn.
Wij hebben een groot netwerk en kunnen eventueel doorverwijzen naar andere professionals. Daarnaast wordt er nauw samen gewerkt met de Prisma Groep Empowerment om de persoon in kwestie in contact te brengen met andere bi-culturele LHBTQI+, als daar behoefte aan is.

Queer Welfare 'De eerste belangrijke stappen richting zelfredzaamheid’
Vluchtelingen verlaten hun thuisbasis, hun netwerk en hun ‘wereld’ om een beter bestaan op te bouwen in een ander land. Als het gaat om vluchtelingen die homoseksueel, lesbisch, biseksueel, transgender, queer of interseks (LHBTQI+) zijn, dan zijn ze uiterst kwetsbaar, omdat hun geaardheid en/of genderexpressie niet overal wordt geaccepteerd. Queer Welfare richt zich op ontwikkelingsmogelijkheden en empowerment van de LHBTQI+ identiteit(en) van vluchtelingen.

Buddy Project 'Together we are stronger & wiser'
Buddy project is bedoeld voor LHBTQI+ vluchtelingen/asielzoekers die een (tijdelijk) onevenwichtig leven hebben door geestelijke gezondheid of meerdere problemen zoals een ongezonde levensstijl. De buddy’s ondersteunen deze vluchtelingen op een zelfredzamer bestaan. Buddy project is beschikbaar voor alle LHBTQI+ vluchtelingen/asielzoekers in heel Nederland.
 
Voordelen van een bi culturele buddy:
- De buddy’s zijn ervaringsdeskundige
- Begrijpen de cultuur
- Spreken vaak dezelfde taal
- Zijn al betrokken binnen de doelgroep en kennen de vluchtelingen/asielzoekers.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jouw gift maakt een enorm verschil
Wij zijn grotendeels afhankelijk van de vrijgevigheid van donoren. Omdat de stichting voor een groot deel gerund wordt door vrijwilligers, wordt jouw bijdrage gebruikt voor het ondersteunen van onze verschillende projecten. Denk hierbij aan het organiseren van bijeenkomsten, maar ook de catering of treinkaartjes regelen.
Alles donaties worden beheerd door de stichting en worden gebruikt om de projecten te ondersteunen in welke vorm dan ook.  

Elke donatie, hoe klein ook, telt mee en wordt erg op prijs gesteld. Door te doneren helpt u ons om de doelgroep (bi-culturele LHBTQI+) efficiënt en vrijblijvend te ondersteunen.

Voor algemene donaties aan Stichting Prisma Groep kunt u rekeningnummer NL53 INGB 0008 5729 93 gebruiken. Wij zijn gevestigd te Utrecht. Wilt u voor een specifiek hulpverleningsproject of land doneren, dan dient u dit in de omschrijving van uw donatie te vermelden.

Meer informatie
https://www.stichtingprismagroep.com/
https://www.oranjefonds.nl/project/een-bicultureel-maatje-begrijpt-mij 

English translation comming soon!

Donations

 • Anonymous 
  • €10 
  • 19 d

Fundraising team: Stichting Prisma Groep (4)

Nouria Nadal 
Organizer
Overvecht-Noord, NL
Damla Y 
Team member
Isjed Hussain 
Team member
Sampa Westerlaken 
Team member

 • #1 fundraising platform

  People have raised more money on GoFundMe than anywhere else. Learn more

 • GoFundMe Guarantee

  In the rare case something isn’t right, we will work with you to determine if misuse occurred. Learn more

 • Expert advice, 24/7

  Contact us with your questions and we’ll answer, day or night. Learn more