Help Seline haar leven terugwinnen

Een sprankelende lieve vrouw en moeder wordt wakker met een herseninfarct. Ze kan nauwelijks meer werken, niet meer uit eten, niet meer lezen, niet meer winkelen of naar de film. Maar er is hoop. In Utah, VS, is er een privékliniek die haar kan behandelen. Help haar naar Utah, voor een kans op iets meer leven.

Voor en na 22 januari 2017

Dit is Seline. De foto links is voor 22 januari 2017 genomen. De foto rechts na deze datum. Op de foto’s zie je geen verschil. Alsof er niets gebeurd is op deze dag. Niets is minder waar. Op deze 22 januari kreeg ze een herseninfarct. En sindsdien is ze zichzelf niet meer.

Door een behandeling in Utah kan Seline misschien een beetje verloren terrein terugwinnen. Maar daar hebben we hulp bij nodig. Hulp vragen zit echter niet in Seline’s natuur. Ze lost alles wat haar overkomt het liefst zelf op, vooral persoonlijke problemen. En andere mensen om geld vragen, wil ze al helemaal niet doen. Daarom doen wij, Rowdy (zoon) en Sabine (zus), dat voor haar.

Haar verhaal

Op 22 januari 2017 stond de tijd even stil. Letterlijk, want het hoofd van Seline stopte gewoon even met werken. Ze werd ervan wakker en wist dat het fout was. Meteen werd ze naar het ziekenhuis gereden. Daar bleek ze een herseninfarct te hebben gehad.

Binnen een paar uur waren de uitgevallen lichaamsfuncties gelukkig weer grotendeels terug. Ze kon weer de gang op, een kop koffie halen en praten. Maar er ging ook van alles mis. Ze kreeg de deur van de wc niet meer van het slot. En ze vergat een kledingstuk bij het aankleden. Dat zou na een paar dagen wel beter gaan, kalmeerde de neuroloog haar. Na drie dagen in het ziekenhuis werd ze ontslagen. ‘Een weekje kalm aan, en dan weer rustig opbouwen.’ Zo gezegd, maar niet zo gedaan.

Want thuis werden de problemen pas echt duidelijk toen ze weer mee ging draaien en haar sociale leven probeerde op te pakken. Boodschappen doen of koken het lukte niet. Alles was zo vreemd en ook eng. Daar kwam een erg kort lontje bij. Met enorme woedeaanvallen als climax. Na de zoveelste woedeaanval heeft Seline, in paniek, het ziekenhuis gebeld. Ze was bang van zichzelf en haar gebrek aan controle. Met spoed kon ze terecht bij het revalidatiecentrum in het UMC terecht. Een heftig en zwaar revalidatie traject werd opgestart. Seline ging poliklinisch fulltime revalideren, wat inhoudt dat je drie tot vier dagen per week vele afspraken in het ziekenhuis hebt.

Seline heeft geleerd over haar hersenletsel (en wij ook). Ze heeft strategieën aangeleerd om er beter en meer efficiënt mee om te gaan. Na het jaar revalideren is Seline een traject gaan volgen om de gedragsstoornis beter onder controle te krijgen. Tot op de dag van vandaag heeft ze nog steeds driemaal per week fysio-oefentherapie om te zorgen dat haar linkerkant blijft mee doen (die is toch nog altijd zwakker dan de rechterkant) en haar balans en stabiliteit te verbeteren.

En nu?

We zijn inmiddels bijna drie jaar verder en ze is, in Nederland, uitbehandeld. Ze is volledig afgekeurd. Met haar klachten moet ze leren leven. Ze heeft erg veel last van prikkels, verwerkt informatie traag en kan zich niet goed concentreren. In complexe en onbekende situaties mist ze heel snel het overzicht. Zo is boodschappen doen heel lastig geworden. Het is te druk, te lawaaierig en te onoverzichtelijk. Koken, lezen, winkelen, uit eten, huiswerk maken met je kinderen, stofzuigen, schoonmaken, oudergesprekken op school, alle bijeenkomsten met meer dan twee personen, vakantie, dat kan Seline niet meer. Om vermoeidheid en hoofdpijn te bestrijden, resteert liggen op de bank met de gordijnen dicht.

Sporten probeert ze zo veel mogelijk te doen, maar een fitnessketen waar de muziek uit mag moet nog worden gevonden. Zwemmen tussen spelende kinderen? Nee, het blijft bij wandelen en de oefeningen bij de fysiotherapeut. En als ze dan toch een keer ergens wat wil gaan drinken, of naar de eindmusical van haar kinderen op de basisschool gaat? Dan voelt ze dat de dagen, soms zelfs weken, erna nog: ze is doodmoe en heeft enorm hoofdpijn. Bijslapen helpt niet meer. Overdag uitrusten ook niet. Dat is ook lastig als moeder van drie opgroeiende kinderen. Ze trekt zich meer en meer terug. Hoe lastig dit ook voor haar en haar naasten is.

Is dit dan het leven waar ze het mee moet doen?

Volgens Nederlandse artsen en haar zorgverzekeraar wel. Maar in Provo, Utah (VS) staat een privékliniek die zich heeft gespecialiseerd in het behandelen van langdurig hersenletsel. Cognitive FX heet het centrum en er komen veel juichende verhalen vandaan. “Wat kapot is, wordt niet meer heel. Maar wat minder goed functioneert, kan wel beter gaan functioneren”. Dit geeft Seline hoop. Want stel je voor, dat ze weer gewoon en spontaan uit eten kan met haar gezin? Of in een drukke winkel kan wachten op haar beurt? Langer dan vijf minuten kan lezen? Of haar dochter kan helpen met haar huiswerk?

Omdat we geloof in deze behandeling hebben, hebben we een optie genomen. Seline kan behandeld worden op 27 april 2020.  Maar ja, zo’n behandeling is duur. Heel duur. Dit kunnen we zelf niet betalen. Maar we geloven dat we dit met hulp bij elkaar kunnen krijgen. Met onder meer jouw hulp. Iedere euro is er een. Iedere euro is een stapje naar een beter leven.

Voor de donateurs

Voor de vier donateurs die (niet anoniem) het meest doneren, bakt Seline een appeltaart. En wie haar appeltaarten kent, weet hoe enorm lekker die zijn. Daarnaast hebben we nog een paar andere leuke attenties voor jullie klaarstaan, zoals:
* Appeltaart dus...;)
* We verloten 3 x 2 kaartjes voor DomUnder (een historisch Utrechtse ervaring, met dank aan Joost!)
* Hardlooptraining door Frank (deze kun je aanvragen bij Frank, hoogste donatie wint. Ook leuk voor groepen en/of collega's)

GoFundMe maakt gebruik van creditcards voor de donaties. Mocht je hier geen gebruik van willen of kunnen maken, dan kun je ook gewoon overmaken op rekeningnummer NL73 ABNA 0860429113 t.n.v. JMP Aerts. En vergeet ook niet de actie te liken en delen, zowel op GoFundMe als op social media!

Heel veel dank voor jullie steun!

Sabine Aerts en Rowdy Smith

P.S. Voor de donateurs gaan we af en toe een update maken en verzenden. Wil jij deze ook ontvangen? Meld je dan aan bij Frank o.v.v. 'Nieuwsbrief Seline' ([email redacted]).

============================================
Hoe duur is de behandeling van Seline?
Verwachtte tarieven 2020: 
* € 9.000,-     Behandeling Cognitive FX
* € 4.000,-     Aanvullende behandelingen CFX (wordt aanbevolen door kliniek 1.000,00 per dag)
* € 2.000,-     2x retourvlucht AMS - SLC (Frank haar man moet mee)
* € 2.750,-     Hotel en huurauto (+/- 14 dagen, auto voor heen en weer rijden kliniek)
* € 1.000,-     Aanvullend traject in Nederland (behandeling loopt een jaar door in NL, fysio en trainer nodig)
* € 2.000,-     Psychotherapie (verzekering vergoed overige 60% van de kosten voor deze behandeling)
-------------
  € 20.750
 • Anonymous 
  • €100 
  • 18 mos
 • Monique Verkerk-de knikker 
  • €15 
  • 18 mos
 • Sigrid Postema  
  • €15 
  • 19 mos
 • Judith Janssen 
  • €100 
  • 19 mos
 • Michiel Wolbers  
  • €25 
  • 19 mos
See all

Organizer and beneficiary

Team Seline 
Organizer
Voordorp, NL
J.M.P. Aerts 
Beneficiary

Your easy, powerful, and trusted home for help

 • Easy

  Donate quickly and easily.

 • Powerful

  Send help right to the people and causes you care about.

 • Trusted

  Your donation is protected by the  GoFundMe Giving Guarantee.