Help Ritesh met financiële medische kosten

Lieve Mensen,

Hierbij wil ik een belangrijke situatie met jullie delen, iets dat mij DIEP geraakt heeft. Hierdoor ben ik gemotiveerd geworden om actie te ondernemen. Ik vraag daarom jullie serieuze aandacht voor deze onrechtvaardige situatie die ontstaan is door een bedrijfsongeval.

Het betreft de jongeman Ritesh Moerlie, 38 jaar, die werkzaam is bij het Ministerie van Openbare Werken in Suriname. Tijdens het uitvoeren van werkzaamheden in het binnenland in 2009, is Ritesh door het afbreken van een stoelpoot lelijk achterover gevallen. Ritesh kwam met zijn onderrug op een steen terecht en heeft daardoor wervels en zenuwen beschadigd. Na zijn bedrijfsongeval kreeg hij lichamelijke uitval en had hij constante pijn.

Na dit voorval heeft Ritesh diverse wegen bewandeld om van zijn constante ondraaglijke pijn af te komen.

HIERONDER VOLGT KORT ZIJN PROCES EN HUIDIGE SITUATIE:
⭐Direct na zijn ongeval heeft Ritesh contact gelegd met instanties in Suriname en ziekenhuizen in- en buiten Suriname.
⭐In 2017 is Ritesh voor een mogelijke vermindering van de pijnen, geopereerd in het ziekenhuis in Suriname. De operatie is helaas mislukt en had tot gevolg dat Ritesh in een rolstoel terecht kwam.
⭐Met goedkeuring van het Staats Ziekenfonds van Suriname, is Ritesh in januari 2018 naar Columbia gevlogen. Na uitgebreid onderzoek heeft het ziekenhuis in Columbia Ritesh bedankt en aangegeven dat ze hem niet kunnen opereren omdat zijn probleem te complex was en ze daar geen risico’s wilden nemen om wederom te opereren.
⭐Ritesh ging door met zijn zoektocht om van zijn pijnen verlost te worden. En door zijn ENORME DOORZETTINGSKRACHT kon hij weer op krukken lopen, maar de pijnen bleven hetzelfde.
⭐Ritesh ontdekte samen met een pijnspecialist dat er een behandeling bestond die “neurostimulatie” heette. Deze behandeling was mogelijk in België en Nederland Ritesh maakte contact met het ziekenhuis in België.

HET FINANCIËLE PROCES

⭐Tegelijk heeft Ritesh geprobeerd financiering te regelen via het Staats Ziekenfonds en het Ministerie van Volksgezondheid en het Ministerie waar hij werkzaam is. HELAAS WERD ZIJN VERZOEK AFGEWEZEN!
⭐De reden van de afwijzing van het Staats Ziekenfonds is op zijn zachts gezegd, VREEMD! Als reden werd genoemd dat cliënten alleen naar landen konden voor behandeling waar de regering contracten mee heeft afgesloten. Echter konden deze landen (Cuba en Colombia) de behandeling die Ritesh nodig had, niet geven. Daarnaast had zijn werkgever als overheidsinstelling geen geld beschikbaar voor het genezingsproces van Ritesh.
⭐Omdat Ritesh geen oplossing zag, is hij gestart met het verkopen van zijn bezittingen en kostbaarheden om zo zijn reis- en ziekenhuiskosten te kunnen betalen voor de operatie in België (het eerste deel 2019).
⭐In 2019 is hij met eigen geld en giften van anderen naar België gevlogen. Er is toen een uitwendige proef neurostimulator bij hem geplaatst. DE OPERATIE WAS SUCCESVOL! Ritesh leerde weer hoe het was om zonder pijn te leven. Helaas moest dit apparaat weer verwijderd worden omdat het een proef neurostimulator was. Hij moest terugkomen naar België voor een definitieve implantatie van een neurostimulator.
⭐Ritesh is begin 2020 teruggegaan naar Suriname en heeft wederom geprobeerd via zijn werkgever en het Ministerie van Volksgezondheid de financiering te regelen voor het permanent implanteren van de neurostimulator. ECHTER WERD ZIJN VERZOEK WEDEROM AFGEWEZEN.
Als reden nu: FINANCIËLE CRISIS IN SURINAME!
⭐Afgelopen oktober is Ritesh wederom naar België gevlogen voor het laten plaatsen van de permanente neurostimulator. Bij aanvang moest hij meteen een deel van de behandeling betalen. Dit heeft hij kunnen doen door geringe donaties en een lening bij familie. Na de operatie heeft hij een factuur gekregen van het ziekenhuis om de rest van de operatie te betalen. ZIJN SCHULDENLAST IS ECHTER NU ENORM HOOG.
⭐Ritesh is nu gekomen op de bodem van zijn eigen vermogen en heeft voor het laatste gedeelte van zijn proces namelijk de bekostiging van de permanente neurostimulator, de hulp en ondersteuning van ons allen nodig!

DONATIE

Lieve mensen, deze situatie heeft mij en mijn twee vrienden, Chantie Goelela en Waheeda Amirkhan, diep geraakt. Wij kenden voorheen Ritesh niet persoonlijk, noch is hij vriend of familie van ons.
Maar wij zijn zéér onder de indruk van zijn enorme Doorzettingskracht, Hoop en Vertrouwen, ondanks alle tegenslagen.

Ritesh geeft de moed niet op en verdient het om geholpen worden!

Donations

 See top
 • Anonymous 
  • €50 
  • 13 hrs
 • Anonymous 
  • €20 
  • 16 hrs
 • Anonymous 
  • €5 
  • 19 hrs
 • Kailesh Baidjnath Misier 
  • €30 
  • 2 d
 • anoniem anoniem 
  • €10 
  • 2 d
See all

Organizer

Oesha Kamaansing 
Organizer
Blijdorp, NL
 • #1 fundraising platform

  More people start fundraisers on GoFundMe than on any other platform. Learn more

 • GoFundMe Guarantee

  In the rare case something isn’t right, we will work with you to determine if misuse occurred. Learn more

 • Expert advice, 24/7

  Contact us with your questions and we’ll answer, day or night. Learn more