Help onze muziekschool groeien!

Beste allemaal,

Na een veel te lange tijd stilte, is er nu weer een muziekschool in Valkenburg aan de Geul! Wij zijn Muziekschool Collab Heuvelland.

De start:
Na een periode als zelfstandige muziekdocenten (zangdocent en gitaardocent met eigen praktijk) hebben wij tijdens de coronapandemie geleerd dat samenwerken ervoor zorgt dat er meer muziek klinkt.

Na een test periode zijn we hard gegroeid, zowel ons teamdocenten en het aantal nieuwe muzikanten (kinderen en volwassenen) die naar de les komen. Het draagvlak werd steeds groter, ideeën veranderden in concrete plannen en stap voor stap werden doelen behaald.Nu zijn we een echte muziekschool en recent verhuisd naar onze prachtig locatie Gemeenschapshuis de Kloosterkerk Valkenburg. Alles hierover op onze website.

Het doel:
We hebben achter de schermen veel geleerd de afgelopen maanden en stappen gezet richting de toekomst. Zo hebben we om meerdere redenen gekozen om een zelfstandige muziekschool te zijn en blijven. We willen zo min mogelijk leunen op subsidies van bijvoorbeeld de gemeente.

Om ons heen vallen de muziekscholen om, doordat deze steun stopt of minder wordt. Dit betekent einde muziek...


Het grotere doel:
Stoppen met muziek maken betekent ook dat in de ontwikkeling waardevolle aspecten zoals het vergroten van zelfvertrouwen en eigenwaarden, het leren uiten van emoties en talloze motorische ontwikkeling, minder ondersteund worden. Ook valt de verbinding weg tussen veel mensen en dus een deel van het sociale leven, bijvoorbeeld bij de koren die na de corona periode niet meer verder zongen.

Geen muziekschool is een gat is de maatschappij. Dit gat vullen wij nu weer op. Onze lessen zijn toegankelijk voor alle leeftijden en niveau's. Ook hebben we zeer bewust gekozen voor een betaalbaar lestarief voor de privélessen en zijn er meerdere opties (zoals groepslessen) die muziekles betaalbaar maakt en houdt.

Fijne werkplek:
Naast het streven naar betaalbare tarieven, doen we er ook alles aan om onze collega's een fijne werkplek te bieden. Met ruimte om creatief te zijn, te leren van elkaar en te leren om gaan met het culturele ondernemerschap.


Muziekverenigingen en koren in Gemeente Valkenburg:
Naast de privé en groepslessen op onze locatie willen we ook in de nabije toekomst actief aan de slag met de ondersteuning van de muziekverenigingen.
Lees het hele verhaal hierover op onze website.

Eigen methode:
Zeer recent zijn we ook gestart met het ontwikkelen van onze eigen methode voor hele jonge kinderen ''Familie Maestro''. Samen met ons team en de daarbij horende jaren van ervaring, is er een eerste lesboek uitgekomen waarin kinderen vanaf 4 jaar op avontuur gaan met deze muzikale familie. Onderweg leren ze hoe leuk het is om muziek te maken, ze leren luisteren naar elkaar en alle beginselen van de muziektheorie.

Waarom helpen?
We missen nog een aantal onderdelen in onze muziekschool om alle doelen te bereiken. Er zijn meerdere gesprekken geweest met bijvoorbeeld de burgemeester en wethouders van Gemeente Valkenburg. Ze volgen ons en onze plannen op de voet, gaven veel advies en keken mee naar een goede locatie waar we ons voor lange tijd kunnen vestigen. Financiële steun is er nog niet en daarom is deze crowdfunding.

Willen jullie ''Vriend van Muziekschool Collab'' worden?

Wat gaan we doen met jullie gift?
 • aanschaffen van nieuwe apparatuur voor onze DJ-lessen en andere instrumenten;
 • financiële stabilisatie uitbreiden voor de komende 5 jaar, zonder de lestarieven met te grote stappen te moeten verhogen;
 • uitbreiding van maatschappelijke projecten zoals optredens in verzorgingshuizen en openbaar toegankelijke locaties;
 • financiële middelen om kennis uit te breiden en het bedrijf beter te runnen;

Via deze crowdfunding kunnen jullie zelf een bedrag kiezen.

Alles helpt ons om meer bewoners van Gemeente Valkenburg en de rest van het Heuvelland muziek te laten maken en te laten ervaren hoe leerzaam, gezellig en waardevol dit is.

Wij zijn Muziekschool Collab Heuvelland en ons motto is #samenklinktallesbeter

Check de video (dit is nog op de vorige locatie, na de overstromingen)

Illustration of helping hands

Give €20 and be a founding donor

Your donation is the start of Joelle Savelkoul's journey to success. Your early support inspires others to donate.

Make a donation
Make a donation

Donations

Become the first supporter 

Your donation matters

GoFundMe protects your donation

We guarantee you a full refund for up to a year in the rare case that fraud occurs. See our GoFundMe Giving Guarantee.

Illustration of helping hands

Give €20 and be a founding donor

Your donation is the start of Joelle Savelkoul's journey to success. Your early support inspires others to donate.

Make a donation
Make a donation

Organizer

Joelle Savelkoul 
Organizer
Valkenburg

Your easy, powerful, and trusted home for help

 • Easy

  Donate quickly and easily.

 • Powerful

  Send help right to the people and causes you care about.

 • Trusted

  Your donation is protected by the  GoFundMe Giving Guarantee.