Help mijn “Schoon”moeder aan een brommobiel

51351514_1600630053640611_r.jpegMijn vriendin links en schoonmoeder rechts. 

Hey jij daar! 

Wat fijn dat je de tijd neemt om dit bericht te lezen, dat betekend misschien wel dat jij ons mee helpt om mijn “schoon”moeder te helpen aan een brommobiel. ☺️

Ik zal jullie uitleggen waarom dit zo nodig is voor haar. En wat het haar brengt wanneer zij een brommobiel heeft.

Mijn “schoon”moeder heeft op haar 3e een ongeluk gehad bij een brug, ze heeft haar voet tussen de brug en het wegdek gekregen. Hierbij verloor zij 3 tenen!

Na revalidatie en opnieuw leren lopen ging het op zich best goed. Maar naarmate ze ouder werd kreeg ze pijn aan haar voet. Dit kwam omdat haar bot van de grote teen bleef doorgroeien en moest dus elke keer worden bij gebeiteld. ⚒

Je kunt je wellicht een voorstelling maken dat dit niet alleen lichamelijk “vervelend” is maar ook geestelijk brengt dit heel wat met zich mee. Een klein voorbeeld stel je eens vóór een 3 jarige, die als ze slippers aan deed raar werd aangekeken en dat dit tot haar 51e heeft voort geduurd. Dit is een klein simpel voorbeeld ik zal je de rest besparen. Maar zelf heb je vast wel fantasie. 

De jaren verstreken en de operaties ook! Al met al heeft ze 49 operaties gehad.

De laatste operatie was ook de laatste optie om pijnvrij te kunnen leven. En geloof mij, altijd pijn voelen is je niet voor te stellen als je het niet zelf mee maakt. Deze operatie was nogal ingrijpend maar is een zeer bewuste keuze geweest. Haar onderbeen werd er af gehaald! 

51351514_1600629958367556_r.jpegFoto's zijn gemaakt door Sjaak Swijghuizen

Een levens veranderende operatie dus. Enerzijds positief anderzijds natuurlijk niet. Niemand wil dit als het niet nodig is. Maar een pijnvrij leven is ook wel heel fijn!

Om en nabij heeft het revalideren iets meer dan een jaar geduurd. Genezen, liner, een tijdelijke prothese, andere liner I.v.m allergie, fysio, leren lopen, huidige prothese, die ook nu nog niet helemaal goed is.

Ze heeft nu een scootmobiel gekregen van de gemeente maar werkt niet goed. Die laat haar te pas en te onpas staan. Dit is een bekende fout bij de fabrikant maar ze kunnen er niets aan veranderen.

Ondanks dat is ze wel blij met de scootmobiel, want ze kan zich in ieder geval verplaatsen nu.

Nu zit het dus zo.

Ze is een sociaal persoon en mag graag onder de mensen zijn. Ze is enthousiast , behulpzaam zelfstandige vrouw.

Tenminste zo was ze!

Want ze lijkt nu te vereenzamen, ze kan wel weg maar niet veel of ver. Zo kan ze bijvoorbeeld niet bij familie komen omdat de scootmobiel dit niet haalt de afstand is te ver. En de scootmobiel moet ook steeds opladen.

In de koudere maanden bevriest ze half omdat de scootmobiel dus ook maar 15km per uur gaat en op zo’n scootmobiel zit je stil, dus dan ga je al niet gauw meer weg, want een rijdend ijsblokje is ook niet zo fraai.

En dat terwijl ze zo blij was dat ze geen ijsblokje meer aan haar lichaam had. Haar enkel en voet waren namelijk altijd ijs koud.

Ze heeft al veel moeten inleveren, dingen die ze altijd zelf deed en kon kan ze nu niet meer. En dat vreet toch wel een beetje! Snap ik. Van onafhankelijk sterke vrouw naar afhankelijk wil toch niemand. Sterk is ze gelukkig nog steeds.

Nu dacht ik, Hey! Waarom probeer ik niet gewoon zelf geld in te zamelen om haar zo’n 45km autootje te schenken. Zodat ze weer zelf bij familie kan komen, bij vrienden op bezoek, er lekker warmpjes bij zit in de winter en zelf 1 x veel boodschappen kan halen dan steeds die kleine beetjes want ja veel krijg je niet mee op een scootmobiel.

Ik en mijn vriendin willen haar een stukje vrijheid terug geven, zodat ze wat makkelijker de deur uit gaat, weer onder de mensen kan zijn, weer kan deelnemen aan de maatschappij en een keer een kop koffie drinken bij vrienden of familie. Ook willen we haar dit schenken omdat wij het haar gunnen en als blijk van trots. Op hoe ze het allemaal doet. ❤️

Heeft dit levensverhaal je nu geraakt ? Jij kunt helpen!

Help jij ons mee ? Elke cent telt! Voor jou misschien een kleine moeite maar voor ons een heel groot gebaar.

Kun je nou niets missen maar wil je wel wat bijdragen ? Zorg er dan voor dat je dit bericht zoveel mogelijk deelt! Deel het met je vrienden, vriendinnen, neefjes, nichtjes, ouders, tantes, ooms, buren, kennissen. Wie dan ook!

Help ons dit te laten slagen, help ons dit verhaal te laten horen.

Donations

 See top
 • John Otten  
  • €10 
  • 1 d
 • Emmily Heine  
  • €15 
  • 13 d
 • Jessica Van es 
  • €10 
  • 14 d
 • Edwin Kamphuis 
  • €50 
  • 14 d
 • Bea Tessemaker 
  • €10 
  • 20 d
See all

Organizer

Emmalean Roelofsen 
Organizer
Vroomshoop, NL
 • #1 fundraising platform

  People have raised more money on GoFundMe than anywhere else. Learn more

 • GoFundMe Guarantee

  In the rare case that something isn’t right, we will refund your donation. Learn more

 • Expert advice, 24/7

  Contact us with your questions and we’ll answer, day or night. Learn more