Help me om ook jouw werk betekenisvoller te maken

Hallo, mijn naam is Edwin Korver. In 2012 werd ik voor de tweede keer getroffen door leukemie. Tijdens mijn behandeling werd ik enorm gesteund door een gesprek met ene Bart (66), die wist dat hij zelf drie weken later zou overlijden. Bij ons afscheid bedankte ik Bart voor zijn inspiratie en in ruil vroeg hij me iets met die inspiratie te doen.

Een paar weken later lag ik zelf bijna op sterven. Door de chemokuur had ik geen inmuumsysteem meer en had, ondanks alle preventieve maatregelen, een veelheid aan virale, bateriële en schimmel infecties opgelopen, die in potentie allemaal dodelijk voor mij waren. 

Na twee weken in quarantine te hebben gelegen en meermaals langs het randje te hebben gelopen, mede doordat ik bijna constant 41 graden koorts had, sloeg een laatste antibioticum aan.

Toen duidelijk werd dat ik het zou overleven, moest ik terugdenken aan het gesprek met Bart. Ik wilde iets terugdoen, niet alleen als eerbetoon aan Bart, maar als dank voor al die mensen die vrijwillig en belangeloos hun bloed hadden afgestaan, waardoor ik de behandelingen heb kunnen overleven. Ik wist toen nog niet wat ik kon terugdoen.

In 2014 had ik een cirkelvormig 10-stappenplan gemaakt voor klantinteractie. Korte tijd later ging het model viraal op de Facebookpagina van het grootste sociale media blog ter wereld. 

Het duurde tot 2016 voor ik de tijd kon vrijmaken om het model af te ronden, nog altijd aangemoedigd door de vele positieve reacties op het model.

Het idee was om 6 maanden full time met het model bezig te zijn en dan een finaal model te presenteren. Maar na 5 jaar is het einde pas in zicht.

Van het oorspronkelijke 10-stappenmodel is het raamwerk inmiddels zo alles omvattend, dat het alle activiteiten van een bedrijf beschrijft. Het is echt een integraal model geworden.

Wat me al vrij snel opviel is dat veel mensen nauwelijks nog met bezieling naar hun werk gaan. Daar zit een hele geschiedenis aan vast. Het gaat te ver om daar nu op in te gaan, maar dat er iets moet gebeuren werd me wel duidelijk. Want we besteden meer tijd aan ons werk dan aan onze relatie of gezin.

Het doel van ROUNDMAP, want zo is het gaan heten, is om bedrijven te helpen met de transformatie naar een bedrijf wat zijn sociaal-maatschappelijk verantwoordelijkheid serieus neemt en mensen niet langer als een middel zien, maar als een medemens, die wil groeien, ergens bij wil horen en als team betrokken wil worden in het behalen van een gemeenschappelijk streven.

Daarvoor moet er echter veel gebeuren, omdat nog teveel bedrijven sturen op winst en de voldoening en het geluk van medewerkers niet of nauwelijks de aandacht geven dient het verdient. En dat is niet alleen slecht voor de medewerkers. Diverse internationale onderzoeken geven aan dat een betrokken medewerker tot veel betere bedrijfsresultaten leidt.

Inmiddels werk ik samen met een internationaal marketingbureau, één van de grootste ter wereld, om het raamwerk en de werkmethode uit te rollen in de VS. Maar het kan nog weken duren voor hier structureel inkomsten uit volgen, omdat we nu eenmaal een reputatie moeten opbouwen

Tot die tijd ben ik aangewezen op donaties van mensen die me in mijn missie willen steunen.

Daarom deze oproep: help me bedrijven te overtuigen om werk interessanter en betekenisvoller te maken. Mensen verdienen het. Jij verdient het!
Illustration of helping hands

Give €20 and be a founding donor

Your donation is the start of Edwin Korver's journey to success. Your early support inspires others to donate.

Make a donation
Make a donation

Donations

Become the first supporter 

Your donation matters

GoFundMe protects your donation

We guarantee you a full refund for up to a year in the rare case that fraud occurs. See our GoFundMe Giving Guarantee.

Illustration of helping hands

Give €20 and be a founding donor

Your donation is the start of Edwin Korver's journey to success. Your early support inspires others to donate.

Make a donation
Make a donation

Organizer

Edwin Korver 
Organizer
Almere