Main fundraiser photo

Steun Wardell's Integraal Zorgcentrum Zwolle

Donation protected
Mensen hebben recht op betere zorg

Tijdens mijn opleiding tot arts heb ik geleerd aandoeningen te diagnosticeren en te behandelen. De behandelopties bestonden voornamelijk uit medicatie of operatie. Daar werden geen vragen over gesteld; het hoorde nu eenmaal zo.

Door studie van de wetenschappelijke literatuur werd ik me bewust van de enorme invloed van een gezonde leefstijl. Een gezonde leefstijl kon niet alleen 20-40% van verschillende vormen van kanker, 50% van dementie en tot wel 80% van hart- en vaatziekten voorkomen; je kon er ook bestaande chronische aandoeningen mee behandelen, zoals migraine, hoge bloeddruk, diabetes type 2, obesitas, etcetera.

Hoewel kennis van leefstijlinterventies ontzettend relevant was voor de uitoefening van mijn vak, bleek deze binnen onze opleiding in Nederland niet voorhanden. Hoe kon dat?

Vanuit mijn enthousiasme begon ik te pleiten voor een optimale combinatie van leefstijlinterventies en medicatie als behandeling, ook wel integrale zorg genoemd. Ik zag hoe gezondheidszorg anders kon en ontwikkelde mijn motto: ‘leefstijl als het kan, medicatie als het moet’. Helaas viel mijn pleidooi voor dovemansoren; de reguliere zorg was niet ingericht op deze integrale benadering.

De oplossing? Zelf een integraal zorgcentrum oprichten.
Waar? Omgeving Zwolle.

Het is mijn droom om een integraal zorgcentrum te starten waar huisartsen-, medisch specialistische en paramedische zorg kunnen worden geleverd.

Mensen verdienen het om geholpen te worden in een kliniek, waar ze écht op #1 staan. Een cultuur waarin hospitality de kernwaarde is (‘If Disney Ran Your Hospital’).

Een plek waar onze professionals daadwerkelijk de tijd en ruimte hebben om op holistische wijze voor onze 'gasten' te zorgen. Een plek die bijna aanvoelt als thuis.

Een plek waar je als collega met plezier naartoe gaat. Een warme, begripvolle plek waar hard wordt gewerkt, maar ook kan worden gelachen. Waar ieders mening telt en serieus wordt genomen. Waar men werkt binnen een hecht team.

Wie ben ik
Mijn naam is Wardell Amerika. Ik ben neuroloog, leefstijlarts en vader van een gezin met drie prachtige kinderen.

Een van mijn kernwaardes is ‘rechtvaardigheid’. Als zorgprofessional vind ik dat lastig, want hoe rechtvaardig is de zorg? Hoe rechtvaardig is het als wetenschappelijk bewezen leefstijlinterventies niet worden besproken in de spreekkamer? Dat een patiënt, onvolledig geïnformeerd, moet kiezen voor medicatie, terwijl goede alternatieven voor handen zijn? Dat patiënten gereduceerd worden tot een ‘nummertje’ of ‘klacht’ in plaats van een volwaardig mens?

Door een holistische benadering met integrale behandeling kunnen we betere zorg bieden. Zorg, waarin je als patiënt de keuze hebt om te kiezen wat voor jou belangrijk is in het leven. Zorg, waarin je in jouw kracht komt te staan. Zorg die om jou gaat.

Het is dan ook mijn missie om rechtvaardigheid terug te brengen naar de zorg door de patiënt centraal te stellen.

Over wie gaat het?
Dit verhaal gaat over mensen die vastlopen in de zorg. Over patiënten die zich niet gehoord of gezien voelen. Over hen die minder of zelfs helemaal geen medicatie willen nemen. Over eenieder die op zoek is naar duurzame zorg.

Dit verhaal gaat over zorgverleners, die meer tijd en aandacht willen besteden aan hun patiënt. Over professionals die kwaliteit willen leveren. Over specialisten die willen verbinden met patiënten en collega’s. Over (para)medici die samen willen werken, over de muren van de zorg heen.

Dit verhaal gaat over werkgevers, bedrijfsartsen en arbodiensten, die werknemers een kans willen bieden op duurzame gezondheid. Over zorginstellingen die patiënten geen verdere behandelopties meer kunnen bieden. Over zorgverzekeraars die zorgkosten zien stijgen. Over Nederlanders die elk jaar wéér hogere zorgpremies te verduren krijgen.

Dit verhaal gaat over je buur, vriend of vriendin. Over je opa of oma, over je kleinkinderen. Over je vader of moeder, zoon of dochter. Over je partner.

Dit verhaal gaat over jou en mij. Over ons.

We kunnen niet langer wachten
De komende twintig jaar zullen de zorgkosten verdubbelen en zal het personeelstekort alleen maar toenemen. Het huidige zorgstelsel is dan ook niet langer houdbaar. Het is nu tijd om te handelen.

Stichting Wardell’s Health Solutions
Om betere zorg naar de mens te kunnen brengen, hebben we met een team van vrijwilligers Stichting Wardell’s Health Solutions opgericht. We willen integrale zorg normaliseren, met nadruk op eigen regie en kwaliteit van leven. De stichting heeft vier onderdelen, namelijk Healthcare, Communities, Academy en Science.

Healthcare richt zich op het ontwikkelen en leveren van zorg via integrale zorgcentra. Het eerste centrum opent op 2 januari 2024 in Zwolle. We werken met zorgpaden, specifiek ontwikkeld voor mensen met aandoeningen zoals migraine, diabetes type 2, hoge bloeddruk, obesitas en cardiovasculaire risicofactoren. We werken nauw samen met netwerkpartners die onze visie op integrale zorg vanuit holistisch perspectief ondersteunen.

Communities richt zich op het ontwikkelen van ziektespecifieke gemeenschappen. Deze hebben het doel om mensen te helpen de juiste leefstijl te vinden die hun aandoening kan verbeteren. Lotgenoten binnen een positieve gemeenschap kunnen informeren, motiveren en inspireren om zich een gezonde leefstijl aan te wenden. Een mooi voorbeeld hiervan is onze migraine gemeenschap Pacea.

Academy richt zich op het ontwikkelen en aanbieden van trainingen, gericht op zorgverleners die mensen met specifieke aandoeningen op integrale wijze willen behandelen. Om holistische, gepersonaliseerde zorg te kunnen bieden, hebben ze niet alleen kennis nodig van de aandoening, maar ook van de mens daarachter. Met deze trainingen kunnen we de kwaliteit van integrale zorg borgen.

Science richt zich op wetenschappelijk onderzoek naar het effect van leefstijl en integrale zorg. Onderzoek is namelijk noodzakelijk om onze zorg te blijven verbeteren. De resultaten hiervan kunnen we vervolgens delen in (inter)nationale vakbladen om het belang van integrale zorg breed uit te dragen.

Word onderdeel van onze beweging!
Het opzetten van ons integrale zorgcentrum is een belangrijke stap om betere zorg naar de mens te brengen. Vanaf januari 2024 starten we met de integrale behandeling van patiënten met migraine, diabetes type 2, hoge bloeddruk, obesitas en cardiovasculaire risicofactoren.

Wij willen graag betere zorg naar de mens brengen, maar kunnen dit niet alleen. Wij hebben jouw steun hard nodig.
Om dit integraal zorgcentrum te realiseren, is financiering noodzakelijk. Er is minimaal €189.000.- nodig om de kosten te dekken, zoals:

• Opstartkosten - notarieel, advieskosten, juridische kosten, automatiseringskosten: €27.000,00
• Aanschaffingen apparatuur, medische apparatuur en inventarissen: €37.000,00
• Bevoorschotting behandelingen: €118.000,00
• Bevoorschotting onderzoeken: €7.000,00

Je vraagt je misschien af waarom we voorfinanciering nodig hebben als we in januari 2024 al open gaan? Dit heeft te maken met de vergoeding van medisch specialistische zorg.

Als je naar een medisch specialist gaat, zoals een neuroloog of internist, dan wordt er een zogenaamde DBC gestart. Deze wordt na 3-4 maanden weer afgesloten. Daarna kunnen wij een factuur versturen voor de zorg die wij geleverd hebben.

Dit betekent dat de stichting pas na 4 maanden wordt betaald voor zorg die wij vandaag al leveren. Omdat er vanaf de eerste dag al wel kosten worden gemaakt, levert dit een financieringsbehoefte op.

In totaal moeten we €189.000 ophalen. Deze voorfinanciering is dus van levensbelang om menswaardige zorg te kunnen blijven bieden.

Wil jij ons helpen om betere zorg naar de mens te brengen? Neem dan deel aan onze beweging door ons te steunen met een donatie! Elk bedrag, groot of klein, brengt ons weer een stapje dichterbij. Alleen samen kunnen we menswaardige zorg voor iedereen beschikbaar maken.

Natuurlijk zijn we ontzettend dankbaar voor jouw steun! Je krijgt dan ook exclusieve beloningen van ons, namelijk:
 • Donatie tot €150: digitale dankbetuiging.
 • Donatie €150 - €250: VIP-webinar met onze medisch specialisten.
 • Donatie €500 - €600: speciale tegel met een willekeurige levenswijsheid van Wardell Amerika!
 • Donatie €750 - €1.000: persoonlijk consult met één van onze medisch specialisten.
 • Donatie: €1.000 - €1.500: VIP evenement op onze locatie.
 • Donatie €2.000 - €3.000: naamvermelding op de "Muur van Dankbaarheid" in ons zorgcentrum en op onze website.
 • Donatie €5.000 - €7.500: levenslang vroegtijdige toegang tot onze nieuwste producten en diensten.
 • Donatie €10.000 - €15.000: privé-diner met de medisch specialisten van Wardell's Integraal Zorgcentrum Zwolle.
 • Donatie €20.000 - €25.000: speciaal zorgpakket samengesteld voor jou!
 • Donatie vanaf €30.000: speciale eervolle vermelding van jouw steun op een prominente locatie in het zorgcentrum en op de website mét een persoonlijke onderscheiding van waardering.

Namens de gehele stichting: bedankt voor je steun!

Warme groet,

Wardell Amerika, neuroloog.
BIG-registratienummer: 19913236401
AGB-code: 03314491
Website: www.wardells.nl
Donate

Donations 

 • Martijn van den Brink
  • €22 
  • 5 d
 • Ellen Bekkers
  • €20 
  • 6 d
 • Liesbeth Dollekamp
  • €15 
  • 6 d
 • Frouja De Boer
  • €15 
  • 6 d
 • Ineke Otten
  • €50 
  • 11 d
Donate

Organizer

Wardell Amerika
Organizer
Zwolle

Your easy, powerful, and trusted home for help

 • Easy

  Donate quickly and easily

 • Powerful

  Send help right to the people and causes you care about

 • Trusted

  Your donation is protected by the GoFundMe Giving Guarantee