Malawi

Geld inzamelen voor Mulanje Mission Hospital, om te kunnen ondersteunen in de reparatiekosten n.a.v. orkaan Idai.

Het verhaal:
Er zijn heel zware regens gevallen in Mulanje, Malawi, en er waren grote overstromingen, maar gelukkig trok de orkaan Idai grotendeels langs hen heen. Daardoor is de schade niet zo groot als in het verre zuiden van Malawi, Mozambique en oostelijk Zimbabwe.

Toch is er reparatie werk te doen, om snel de drinkwatervoorziening en sanitaire voorzieningen in de dorpen in het verzorgingsgebied van Mulanje Mission Hospital te herstellen. Zo vermijden we hopelijk de gebruikelijke problemen na overstromingen, zoals uitbraken van cholera.


Zie ook het bericht op: http://www.mmh.mw/flood-damage-in-mulanje/ 


Sommige huizen zijn ingestort en gewassen zijn verwoest, maar onze eerste prioriteit nu is schoon water en sanitatie. We schatten nu in dat ongeveer 4000 toiletten zijn ingestort, en 3 dorpen hebben dringend behoefte aan nieuwe waterpompen om schoon drinkwater te verzekeren.


Het kost 24 euro om de bouwmaterialen voor een latrine te verstrekken aan de lokale gemeenschap. Een nieuwe put met pomp is duurder; 5300 euro per stuk.


Alle hulp die geboden kan worden is hartelijk welkom. We zullen te zijner tijd een verslag verstrekken over de geboekte resultaten.

Donations

 • Arend Hendriks 
  • €50 
  • 5 mos

Organizer 

Marte Fleur Antonides 
Organizer
Kanaleneiland, NL
 • #1 fundraising platform

  People have raised more money on GoFundMe than anywhere else. Learn more

 • GoFundMe Guarantee

  In the rare case that something isn’t right, we will refund your donation. Learn more

 • Expert advice, 24/7

  Contact us with your questions and we’ll answer, day or night. Learn more