Gehoortoestellen

Op de foto mijn ouders.
Zo op het eerste gezicht een gelukkig stel.
Echter zie je niet wat ervan binnen aan de hand is.

Allebei mijn ouders ziek.
Mijn vader 4 jaar geleden aan blaaskanker geholpen in de tussen tijd een oog verloren en nu is er ijzerstapelingsziekte geconstateerd. dit houdt in dat je bloedplaatsjes in je ruggenmerg niet voldoende goed worden aangemaakt. Een soort goedaardige leukemie, maar alleen je bloedwaarde druppelt achteruit en wanneer dit onder de 5.0 komt terwijl dit tussen de 7.5 en 10.0 moet zijn krijgt hij last van zoveel lichamelijke ongemakken dat dit een keer fataal kan zijn.
Dan is je lichaam gewoon een keer op.

Er zijn weinig behandelingen mogelijk (pillen en 2 chemo's) maar omdat ook mijn moeder ziek is, longkanker sinds 7 maanden kiezen we hier bewust voor om dit niet te doen.
Chemo en bestralingen zijn slopend maar te doen.
Helaas had mij moeder naast dit alles al een slecht gehoor maar is wederom toe aan nieuwe gehoorapparaten.
Verouderde apparatuur?

Zoals jullie zullen begrijpen reizen ziektekosten de de pan uit en is het financieel niet op te brengen voor het aanschaffen van een goed paar gehoorapparaten in de basis verzekering en de vele kosten die al gemaakt worden voor zowel vader als moeder.
Deze financiële zorgen, zorgen ervoor dat het eigenlijk niet past binnen de budgetten van wat er nu afspeelt. Of we het nu ineen kopen of in termijnen eigenlijk past het niet maar moeten we wel. Wat kan zorgen voor andere zorgen.

De onmacht van het niet goed kunnen horen terwijl je in deze tijd van ziek zijn zoveel mensen wilt spreken maar niet kan horen is slopend te noemen voor mijn moeder. 
Om in deze onzekere tijd voor de tijd dat mijn moeder nog rest1-5 jaar zou ik het geweldig vinden om haar goed te laten horen naar die mensen die zij nog spreken en zien wil.
Alleen het beste is dan goed genoeg voor mijn moeder.

Zeker na het altijd maar klaar staan voor een ander, 35 jaar lang pleegzorgouder zijn voor kinderen die het nodig hebben en die met veel liefde zijn geworden wie ze zijn vandaag de dag.
Altijd hing het welbekende touwtje uit de deur voor de nodige adviezen, de arm om je heen en de schop onder de kont voor een wake up call.
Ook haar gehoor is zo slecht dat we besloten hebben geen feestje te vieren omdat ze gewoon weg niemand verstaat. Om dan zo je 50 jarige huwelijk niet te vieren door onder andere deze handicap is verschrikkelijk. Wellicht door deze crowd fund kunnen we dit later nog eens doen met haar dierbare. 

Maar nu heeft mijn moeder keihard zorg nodig in de vorm van nieuwe gehoorapparaten. het liefst binnen een maand maar mag uiteraard in onze bescheidenheid iets langer duren.
Wie helpt mijn ouders voor heldere gesprekken en verstaanbare laatste jaren. 

Donations

No donations yet. Be the first to help.

Organizer 

Walter Scheltens 
Organizer
  • #1 fundraising platform

    People have raised more money on GoFundMe than anywhere else. Learn more

  • GoFundMe Guarantee

    In the rare case that something isn’t right, we will refund your donation. Learn more

  • Expert advice, 24/7

    Contact us with your questions and we’ll answer, day or night. Learn more