Education for the children in Bali

Hoi lieve bezoeker van deze website,

Bedankt voor je interesse in deze inzamelingsactie dat als doel heeft een grotere school te bouwen voor kansarme kinderen in de sloppenwijk Tabanan, Bali. 

Mijn naam is Marielle van Haaren, moeder van 2 prachtige dochters en sinds 2009 run ik mijn eigen bedrijf: The essence of being. In december 2017 ging ik voor het eerst naar Bali. Dit met als doel om iets te kunnen betekenen voor de kinderen op Bali. Ik had al van mijn zus, die in Indonesië woont, vernomen over de grote verdeeldheid en armoede in het land. Om deze reden was mijn koffer voor vertrek al gevuld met instrumenten en schmink om de kinderen op straat een lach te kunnen bezorgen.

Tijdens mijn reis stond vulkaan Agung op uitbarsting en moesten veel lokale mensen vluchten in verschillende kampen.  Dit greep mij zo aan dat ik besloot te kijken hoe ik van dienst kon zijn in een van deze kampen en ik deed een oproep op Facebook.  Wita, de oprichter van de Tabanan English group zag mijn oproep en heeft me uitgenodigd op een van de kinderkampen waar hulp nodig was.  Zo kwam ik voor het eerst in aanraking met de Tabanan English group.......

Ik ontdekte na meerdere bezoeken wat voor fantastisch initiatief the Tabanan English group is. Deze school biedt namelijk extra Engelse les voor kansarme kinderen om zo de kansen van deze kinderen te vergroten. Veel van deze kinderen komen namelijk van arme families en in Indonesië betekent dat helaas vaak dat zij een grotere kans hebben om later arm te blijven. Deze school ziet hier graag verandering in. Daarnaast maakt deze school de kinderen bewust van het milieu, de natuur en de omgang met onze aarde. 

Tot mijn grote spijt hoorde ik dat de school naar alle waarschijnlijkheid volgend jaar moet sluiten. Dit heeft als reden dat de huidige locatie (een garagebox) te klein is voor het 40 leerlingen. Ook loopt het huurcontract af en hebben zij op dit moment geen nieuwe locatie. Gelukkig is er wel zicht op een nieuw stuk grond, maar tot nu toe is er niet genoeg geld om de bouw in gang te zetten. 

Toen ik dit hoorde wilde ik graag helpen!! Sinds die tijd ben ik begonnen met verschillende acties op te zetten voor deze geweldige school. Zo ben ik naast mijn huidige werk t-shirts gaan ontwerpen en verkopen, yogalessen en klankconcerten gaan geven. Deze acties hebben in totaal 500 euro opgebracht. Daar zijn we heel blij mee, maar dit is natuurlijk nog lang niet genoeg! Daarom ben ik op dit moment druk bezig een album te maken met 12 andere muzikanten. De bedoeling is dat dit album eind januari af is. Binnenkort komt er een link waar de gemaakte nummers beluisterd kunnen worden tegen een vrijwillige bijdrage. Ik hoop dat deze acties samen genoeg geld opleveren om de school te steunen.  Daarvoor kan de school jouw hulp natuurlijk ook goed gebruiken!

Ben je benieuwd naar meer achtergrondinformatie van de school? In het filmpje dat ik heb gemaakt vind je meer beelden van de school, kinderen en de omgeving. Daarnaast vind je hieronder een stuk geschreven door Wita, oprichter van de Tabanan English Group (TEG).

Alvast hartelijk bedankt voor je aandacht en hopelijk bijdrage!

Warme groet van MarielleWe are writing on behalf of the Tabanan English Group(TEG), our community consists of young enthusiasts who are very committed to the Bali community. Our mission at the Tabanan English Group(TEG)is to create strong, healthy individuals to ignite positive change in the Bali community.Why is it important Balinese kids have better school and learn English?

Because we are from poor families, our parents are poor farmers. English can help us because Bali is Tourism Island. And next year, our rent of the small shop house will finish. We don’t have a place anymore to learn.We do this by providing classes in English language skills, leadership, education and music. We address every aspect needed to become a healthy high functioning person to raise leaders who can create a real impact and sustainable change for the Bali community!.We need a space or land so we can learn at nature by building a bamboo house; we need 30 chairs, 30 computer/laptop, 1 projector, 30 note books, 30 stationary, 30 sport equipment (badminton, foot ball) , music equipment (acoustic guitar, electric guitar, bass, drums, keyboards). Total budget that we need is IDR 800.000.000,- or 61.ooo $.Please let us know if you would like to help us

.

Please contact wita +62 8175210275

Or carol +62811 3050021 further information.We are looking forward to your help and positive response.

Sincerely,

Tabanan English Group(TEG)

Donations

 • Mariska van Heel 
  • €25 
  • 7 mos

Organizer 

Marielle Van Haaren 
Organizer
Eindhoven, NL
 • #1 fundraising platform

  People have raised more money on GoFundMe than anywhere else. Learn more

 • GoFundMe Guarantee

  In the rare case that something isn’t right, we will refund your donation. Learn more

 • Expert advice, 24/7

  Contact us with your questions and we’ll answer, day or night. Learn more