Den Lille Havfrue - med nål og tråd

Læs og lær - kunstbog ved Karenmaria Margareth - Poetical Artist

Den Lille Havfrue - med nål og tråd

Tekstilkunstner og underviser Karenmaria Margareth søger støtte til at udgive bogen ”Den Lille Havfrue - med nål og tråd”.

I bogen præsenterer Karenmaria Margareth sin broderikunst som illustrationer af H. C. Andersens eventyr om Den Lille Havfrue. 

Karenmaria giver anvisninger, så andre inspireres til at arbejde med broderi som en stressreducerende aktivitet, der øger kreativitet, eventyrlyst og sanselig opmærksomhed, og således fremmer livskvaliteten hos læseren.

Målgruppen er et spekter af H.C. Andersen interesserede, livsstils interesserede, håndarbejdsinteresserede og turister på udkig efter en unik bog med dansk kunsthåndværk.

Bogen bliver på ca. 48-64 sider og distribueres on-demand, samt gennem læse-eksemplarer fordelt til relevante modtagere. Der etableres desuden en online læringsplatform for undervisning i tekstilhåndværk.

Tekstilkunstner Karenmaria Margareth er uddannet fra Odense Håndarbejdsseminarium 2002 og har, efter godt elleve års ansættelse i tekstilindustrien valgt at sætte kunsthåndværket, kreativitet og livskvalitet i højsædet.

Broderiet er hendes værktøj. Hermed skaber hun sin kunst. Hun ønsker tillige, som underviser, at inspirere og motivere andre til at opleve den kreative verden, og kraften i at være skabende med egne hænder.

Visionen er at skabe kreativ forandring fra fastlåsthed til flow, samt bevægelse, fordybelse, langsomhed, nydelse, og frem for alt at opleve sanselighed, grounding og glæden ved at skabe sit eget livseventyr.

I broderikunsten formidler Karenmaria Margareth kreativitetens eventyrlige muligheder gennem sin fabulerende stil og sit smukke og grundige håndværk. Karenmaria Margareth har fundet stor inspiration dels i naturen, i livet under overfladen, i byens ornamenter samt i litteraturen, særligt i eventyrene af H.C. Andersen.

I eventyret om Den Lille Havfrue kan vi følge hovedpersonen gennem mødet med forelskelse, livets vilkår og svære valg, hvor det er den uselviske kærlighed og hensynet til den elskede, hun vælger i det afgørende øjeblik. Dermed vinder hun sin udødelige sjæl og sit eftermæle.
Den Lille Havfrue af H.C. Andersen indgyder mod og inspiration til at vælge at være den, man er og at stå ved kærligheden, som bærende princip.


Formidling af dansk kulturarv

Det er tekstilkunstnerens håb at nå ud til et varieret publikum med denne bogudgivelse. Se målgrupperne i resumé ovenfor.
Med bogen ønsker hun bl.a. at bidrage til formidling af dansk kulturarv, og bogen udgives derfor først i en engelsk udgave.

Online læring og fællesskab

Sammen med bogen åbner tekstilkunstneren en online læringsplatform, hvor kunsthåndværkets finesser gives videre, og hvor interesserede kan mødes i et virtuelt fællesskab på tværs af geografi, sprog, alder og kultur.

Tekstilkunstner Karenmaria Margareth har i forvejen nogle års erfaring med online-formidling af broderikunst.

Kompetente samarbejdspartnere bistår med realisering

Bogprojektet realiseres ved at involvere en række medvirkende med relevante kompetencer:Navn, kompetence - bidrager med:

Karenmaria Margareth broderer alle billeder til bogen, og udarbejder forlæg til læs-og-lær afsnit

Oversætter Julie Dam-Krogh - siger om opgaven med at oversætte H.C. Andersens tekst:
H.C. Andersen har en helt særlig måde at henvende sig til læseren på, en fortrolig og nænsom måde, og det er en meget spændende udfordring at oversætte hans eventyr og sørge for, at de bevarer denne nænsomhed. At teksterne er så rigt udsmykkede, passer rigtig godt til Karenmarias broderier. Faktisk synes jeg, at man kan tænke på H. C. Andersen som en, der broderer med ord! Farverige og poetiske ord, og det er mit job at sørge for, at alle perlerne, guldtrådene og den kulørte silke kommer med over i den engelske udgave!

Malene Bendtsen Experts PublishedTM - konceptrådgivning, idé til layout, produktionsstyring, marketing:
Malene Bendtsen har styr på alt det tekniske i forhold til, hvordan en bog udformes både fagligt og grafisk professionelt, samt opsætningen til e-bog/ print on demand til online salg, samt produktion af første oplag.

Fotograf - Suezanna Zenani - arbejder som portræt fotograf med speciale i autentiske kvindebilleder, hvor hun sætter skarpt på livsenergien i hele personen. Suezanna har derudover en lang erfaring i produktfotografering, hvor detaljernes udtryk er i fokus. Det kommer i spil ved nærbilleder af tekstilerne.

Omslagsdesign - navn afventer, i samarbejde med Malene Bendtsen vil vi finde frem til stil og person.

Layout - navn afventer, gennem samarbejdet med Malene Bendtsen vil vi finde frem til det grafiske layout og gennem hendes kontakter finde den rette person til opgaven.

Inge Schjødt, kommunikationsbureauet komkunst.dk - fundraising.

Laurits Christensen, crowndeer.com - Annoncering/marketing af bogudgivelsen. 


Læs mere om Broderiets poetiske univers på hjemmesiden

Poetical Artist 

 • Ann-Louise Uhlmann
  • kr200 
  • 41 mos
 • Anonymous
  • kr250 
  • 43 mos
 • Karin Soested
  • kr200 
  • 43 mos
 • En Ven
  • kr3,333 
  • 43 mos
 • Katrine Wohllebe
  • kr100 
  • 43 mos
See all

Organizer

Karenmaria Margareth
Organizer
Frederiksberg

Your easy, powerful, and trusted home for help

 • Easy

  Donate quickly and easily.

 • Powerful

  Send help right to the people and causes you care about.

 • Trusted

  Your donation is protected by the  GoFundMe Giving Guarantee.