De ezels in Bonaire willen graag droge hoeven!

Hallo,mijn naam is Marion Jeursen en sinds 15 jaar werkzaam op Bonaire bij de Donkey Sanctuary.

Lieve mensen
Het regent de laatste twee jaar erg veel op Bonaire,waardoor wij in de Sanctuary veel wateroverlast ondervinden.
Van nature leven ezels in landen waar het warm en droog is. De ondergrond is dan vaak droog en hard of steenachtig. Op moment is dat op Bonaire dus niet zo ,door de vele regen is het overal erg drassig en nat ,vooral in de sanctuary,zie foto!
Onze Sanctuary is gewoon overstroomt en onze ezels hebben daaronder veel te lijden. Niet alleen kunnen ze onderkoelt raken (een ezel heeft nl niet zoals een paard talgkliertjes in zijn huid die voor de bescherming zorgt maar ook hun hoeven gaan eraan. Deze worden te zacht door al het water en als er dan een steentje in komt, erg makkelijk ontstoken raken! Vooral bij de veulentjes waarvan de hoefjes nog niet volledig uit gehard zijn!
Door een ezel op een droge, harde omgeving te laten staan, kunnen we een hoop hoefproblemen voorkomen!
Nu zijn we bezig om in de moederweides, de special care en seniorenwei,daar waar de meest kwetsbare ezels wonen, een bepaald gedeelte te voorzien van een betonnenplaat,zodat deze ezelhoeven minder te lijden hebben. We hebben onze oudjes al noodgedwongen uit de seniorenwei moeten halen,zie eerdere update
Dat kost geld, heel veel geld, vandaar dat wij, als Donkeyteam, weer verschillende acties op touw hebben gezet. Van het doneren van maandelijks 1 euro met teaming tot een oproep, smeekbede, via Go Fund Me om ons nogmaals te helpen.
We worden op moment geconfronteerd met allerlei prijsverhogingen ivm voer enz. dus we moeten weer aan de bedel! Dit wel allemaal voor onze lieve, geredde, ezeltjes!
DUS ALSTUBLIEFT,HELP ONZE EZELS AAN DROGE HOEFJES!
Zie hierboven de foto van onze,NU, lege Seniorenwei!

Hallo, mijn naam is Marion Jeursen en ik werk al 15 jaar op Bonaire in het Donkey Sanctuary.

Lieve mensen
Het heeft de afgelopen twee jaar veel geregend op Bonaire, waardoor we veel overstromingen ervaren in het Heiligdom.
Ezels leven van nature in landen waar het warm en droog is. De grond is dan vaak droog en hard of steenachtig. Op dit moment is dat op Bonaire niet het geval, door de hevige regen is het overal erg moerassig en nat, vooral in het heiligdom, zie foto!
Ons heiligdom is net overstroomd en onze ezels lijden veel. Niet alleen kunnen ze onderkoeld raken (een ezel heeft geen talgklieren in zijn huid zoals een paard dat bescherming biedt, maar hun hoeven zijn ook beschadigd. Deze worden te zacht door al het water en als er een steen in komt, heel makkelijk vooral bij veulens waarvan de hoeven nog niet helemaal uitgehard zijn!
Door een ezel in een droge, harde omgeving achter te laten, kunnen we veel hoefproblemen voorkomen!
We zijn nu bezig om een bepaald gebied te voorzien van een betonplaat in de moederweiden, de speciale zorg en seniorenweide, waar de meest kwetsbare ezels wonen, zodat deze ezelhoeven minder lijden.
Dat kost geld, veel geld, daarom hebben we als Donkey Team weer verschillende acties opgezet. Van het doneren van 1 euro per maand met teaming tot een oproep, smeken, via Go Fund Me om ons weer te helpen.
e hebben onze oudjes noodgedwongen uit de seniorenwei moeten halen,zie eerdere update! Op dit moment worden we geconfronteerd met allerlei prijsstijgingen gerelateerd aan food etc. dus we moeten weer op de rails! Dit alles voor onze lieve, geredde ezels! W
HELP ONZE EZELS DUS ALSJEBLIEFT MET DROGE HOEVEN!
Zie hierboven een foto van onze,NU,lege Seniorenwei.

Fundraising team (1)

Marion Jeursen
Organizer
Rotterdam
Aafke Reitsma
Team member
Raised €306 from 8 donations

Your easy, powerful, and trusted home for help

  • Easy

    Donate quickly and easily.

  • Powerful

    Send help right to the people and causes you care about.

  • Trusted

    Your donation is protected by the  GoFundMe Giving Guarantee.