Segitsd a magyar búvárlányt a VBre! GO HUNGARY!

Korok Fatima a magyar szabadmerülő bajnok 

39776536_1559983035620316_r.jpegKorok Fatima vagyok, 26 éves, magyar lány, sportoló, hatszoros magyar bajnok, rekordtartó a mélységi szabadtüdős búvárkodás extrém sportjában. A világon egyedülálló, hihetetlen sebességgel fejlődtem, jelenleg mind a négy versenynemben világszinten kimagasló eredményt sikerült elérni rövid 8 hónapos pályafutásom alatt, egyedül, edző és csapat illetve egyesületi támogatás nélkül. Egyiptomba élek, hogy tudjak edzeni, eddig csak az itt szervezett versenyeken vettem részt. Én lennék az első magyar sportoló a történelemben, aki Magyarországot képviselni ebben a különleges sportban a világbajnokságon. Kérlek támogass az utamon a 2019 szeptemberében Franciaországban megrendezendő VB-re, hogy fizikailag és szellemileg is készen álljak az új rekordok felállitására.

MI A SZABADTÜDŐS BÚVÁRKODÁS?
A szabadtüdős merülésnek számos másik neve van sznorkeling, apnea, freediving, a lényege hogy légzőkészülék nélküli merülés bármilyen vízben legyen az egy medence, tó, folyó vagy tengerek, óceánok. Van akinek hobby, szenvedély, munka, extrém sport, terápia, életmód, bakancslista program számomra mindez egyben. Az ember fantasztikus teremtés, velünk született adottságunk a búvár reflex, lehetővé teszi, hogy képesek legyünk egyetlen levegővétellel percekig lélegzetvisszatartva létezni, az én tapasztalatom ebben majdnem 5 perc volt. Az 1950es években a tudósok úgy tartották az emberi tüdő 50 méternél a nyomás miatt szétrobban, azonban ma már tudjuk, hogy a búvár reflex által kiváltott fiziologiai változasok miatt az ember ennek többszörösére is képes lemerülni kellő felkészüléssel. Hazánkban nem annyira ismert ez a sport pedig az első hivatalos rekordot a magyar származasú Raimondo Bucher/Mészáros Rajmund állította fel 30 méterrel 1949-ben. A szabadtüdős búvárkodás, mint extrém sport, számos versenyszámot foglal magába, ezek egyetlen közös eleme, hogy vízben és egy levegővétellel hajtják végre. A világ két legnagyobb szabadtüdős búvárszövetsége az AIDA és a CMAS alapjában véve ugyanazt az extrém sportot, csekély eltérésű szabályrendszerrel tartja keretek között és felváltva kerül sor évente az egyéni és a csapat világbajnokságokra. Magyar AIDA nincs a magyar CMAS pedig nem támogat. A statikus versenyszámban azt mérik, ki milyen sokáig bírja (világrekord 11perc), a dinamikusban az a kérdés, hogy ki milyen messze tud úszni (világrekord 300m). Talán a mélységi verseny a legtitokzatosabb mind közül, ahol a versenyző lemerül a célmélységbe és biztonságban a felszinre kell érkeznie. 4 féle versenyszám létezik állandó súly sztereó vagy mono vadászuszonnyal illetve uszony nélkül és az úgynevezett szabad merülés uszony nélkül ahol a versenyző le és visszahúzza magát a mélybe kötél segitségével.

EREDMÉNYEIM
Személy szerint mind a 4 mélységi versenyszámban versenyzek és a magyar rekordok mind női és férfi is az én nevemen vannak az AIDA rendszerében. Jelenleg 8 hónapja edzek szabadtüdős búvárként , ezalatt a rekord rövid idő alatt 6 szoros magyar bajnok lettem, 78 méter a saját legjobb eredményem, az uszonyos és a szabad merülésben 71 m az általam felállított hivatalos magyar rekord. A kedvencem az uszony nélküli állandó súlyú versenyszám, ebben 58 méteres merüléssel jelenleg a 13. vagyok az összesített AIDA világranglistán ( a világcsúcsot az olasz Alessia Zecchini tartja 73 méterrel) Én minden energiámmal azon vagyok, hogy a legjobb teljesitményt nyújtsam minden nap és elismerést és büszkeséget hozzak magamnak, családomnak és a magyaroknak a sportteljesitményemmel. 

MIÉRT VAN RÁD SZÜKSÉGEM? 
Célom a 100m elérése az állandó súlyú vadászuszonyos versenyszámban, az uszony nélküli legnehezebb versenyszám világrekordjának megdöntése és az első magyar no limit rekord felállitása.  Ezek nagy célok sok munka, idő és persze pénz. Szükségem van speciális felszerelésre, egy profi edzőre, a sportsérüléseim ellátására és helyrehozatalára, edzések mélyvizi tengerben, utazás, szállás a versenyekre, nevezési díjjak  és még sorolhatnám. Támogatás nélkül nem tudom tovább elképzelni, hogy előre haladjak az ép elmémet és egészségemet megőrizve. Az idei VB egy történelmi esemény lehet a magyar sporttörténelemben. A felkészülés a víz kondíciók miatt igen lényeges, hogy a helyszínen Franciaországban készülhessek fel mert eddig csak meleg vízben volt lehetőségem edzeni viszont a VB helyszínen 30m alatt 16 fok lesz ami óriási különbség és megnehezíti a teljesítményt. A nevezési díj, szállás , utazás, felszerelés mely a rekord merülés sikeréhez nagyban hozzásegít és a biztonságos felkészülő tréning nagy összeg , egyesület és támogatás nélkül ez mind rám hárul. Az eddigieket sikerült önerőből elérnem de ez most egyedül nem megy. Nagyon hálás vagyok bármilyen hozzájárulásért! Köszönöm! 

Ezek mellett célom, hogy az apnea sportot mint szabadidős tevékenységet ismertté és közkedveltté tegyem, felhivjam a figyelmet a saját lelki és fizikai egészségünk fontosságára, és a Föld szennyezettségére, elsősorban az tengerek és óceánok életvilágának veszélyeztetése miatt. A magyar AIDA egyesületet újjá szeretném szervezni és több embert inspirálni és lehetőséget biztositani, hogy probálja ki a sportot. Szeretném elérni, hogy jövőre a magyarokkal indulhassunk a csapat világbajnokságon. Oktatóként és edzőként az egész hátralévő életemet ennek szeretném szentelni. 

"Ez a sport megtanít értékelni minden egyes lélegzetvételt és arra hogyan élj a jelenbe, élj meg minden egyes másodpercet az életedben. Remélem sok boldogságot hoz ez majd másoknak is, nekem az életemet változtatta meg és sosem voltam boldogabb és ennyire tudatában önmagamnak. Szeretném, ha számíthatnék a hazám támogatására, hogy a világbajnokságon méltón és büszkén képviselhessem Magyarországot mint a történelem első magyar sportolója, mint magyar búvárnő. Onnan pedig a határ a csillagos ég vagy az óceán feneketlen feneke. "

Aki mer az nyer! Hajrá Magyarország ! Hajrá Magyarok! 

39776536_1559984404839194_r.jpeg39776536_1559983242981358_r.jpeg

Donations (0)


 • IS
  Istvan Sulyok 
  • €50 
  • 1 d
 • Adam Csekeo 
  • €20 
  • 2 d
 • MB
  Miklos Böhm 
  • €5 
  • 3 d
 • TC
  Tibor Csernyik 
  • €5 
  • 4 d
 • CA
  Csilla Ari 
  • €200 
  • 4 d

Organizer 


Korok Fatima 
Organizer
Pilisszentiván, PE, Hungary
 • #1 fundraising platform

  People have raised more money on GoFundMe than anywhere else. Learn more

 • GoFundMe Guarantee

  In the rare case that something isn’t right, we will refund your donation. Learn more

 • Expert advice, 24/7

  Contact us with your questions and we’ll answer, day or night. Learn more