Door zinloos geweld nodig af te kicken van oxycodn

Neem alsjeblieft de kleine moeite en drie minuten van je tijd omdat jij een super grote verandering kan maken door een klein beetje steun! Besef dat je uitermate gelukkig bent alle dagen die je doorbrengt zonder dat je je dag en nacht verdrietig bent, onrustig, weinig zin hebt in wat dan ook, je bijna alles dat je had op een manier bent kwijt geraakt buiten je eigen schuld etc. Wees dankbaar maar besef dat het ook jou in en zonder je invloed zomaar weg kan worden genomen. Zo ook bij mij!

In 2018 was ik aan het winkelen op de Lijnbaan in Rotterdam. Als een van de toevallige voorbijgangers ben ik slachtoffer geworden van zinloos geweld. Er is gericht op mij geschoten omdat de schutter mij aanzag voor de gene op wie hij wilde schieten. Dit terwijl ik er totaal niets mee te maken heb en had, net als de velen anderen passanten. Als door een Gods wonder ben ik door het wegduiken niet geraakt en uit onderzoek van de recherche is gebleken dat een de afgevuurde kogel op maar 60 centimeter naar mijn hoofd is ingeslagen in een winkelruit. Dit is het verschil tussen leven en dood geweest! 

 

Je zou denken mooi overleefd, maar helaas. Dit alles heeft gezorgd voor POST TRAUMA en depressie, hele dagen sloot ik me op in huis en was bang voor alles en iedereen die maar een beetje het uiterlijk van de schutter had. Nachtmerries, slecht slapen, helemaal gebroken. Kortom heftig. Ben hier tijdelijk uit gekomen doordat ik initieel afleiding vond in mijn werk. Maar aangezien dit is komen weg te vallen (mede hierdoor) is het erger dan ooit. Hiervoor ben ik onder behandeling en het gaat stapje bij stapje beter. Maar ook zoals gezegd was het vast houden van werk is zwaar en moeilijk gebleken.  ~Tegelijk heb ik een hernia en voor die hernia krijg ik Oxycodon, een soort morfine. Dit werkt prima tegen de pijn en naarmate de tijd vorderde merkte ik dat het ook de geestelijke pijn dempte! Kortom ik ben lelijk verslaafd geraakt en de dokters blijven het maar voorschrijven. Er is ook niet echt een terugweg. Van 10 mg werd 20 en 20 werd uiteindelijk bijna 200 mg per dag..  En dan mag je t zelf uitzoeken hoe jeer weer van af komt.

Als je zoekt op internet zal je zien dat dit op het moment een van de grootste problemen is op medisch gebied en dat het stoppen cq afkicken zo ontzettend lastig is (helemaal met met posttrauma) en artsen nu 4 jaar later zich wel 2x bedenken voordat ze het voorschrijven.

Al zo vaak heb ik  geprobeerd er van af te komen (maar er zijn te veel factoren die niet hebben bijgedragen aan succes, onder andere is het een nadeel om te dicht bij je eigen omgeving te zijn.). Het is dan ook nooit gelukt. De afkickverschijnselen zijn niet te beheersen, dagen niet slapen, koude koorts, trillen, misselijk, hoofdpijn, verdrietig zijn, dan weer opgefokt en ga zo maar door. 

Inmiddels heb ik alles eerlijk en open gelegd en besproken met de huisarts, mijn partner (Die me ontzettend steunt) en alle andere hulpverleners. Er is een plan getrokken en ingezet en dat behelst dat de beste methode om al deze factoren te overwinnen een detox in het buitenland (bewust advies) met alle andere behandelingen aldaar.

Kortom op een een plek weg van alle prikkels en gewende omgeving. Gelukkig betaald het ziekenfonds dit alles! Op een ding na en dat is het ticket naar Zuid Afrika danwel  en wat additionele kosten mbt activiteiten.  (initieel wordt en is er gekeken naar deze kliniek, vanwege de totale vergoeding door de ziektekostenverzekering voor de behandeling en de resultaten, een tweetal alternatieven zijn er ook, te weten in Portugal en de Verenigde Staten, alle locaties zijn corona veilig en mag naar toe worden gereisd, tenminste me deze reden, daar het een gesloten setting betreft)

Doordat ik werkeloos ben geworden mede door dit alles is is het niet eenvoudig om alle kosten buiten de vergoeding vanuit de ziektekosten te dragen. En wat dat aan gaat zijn er meer dan genoeg tegenvallers geweest die buffers hebben doen opdrogen.

Doch ik wil super super graag weer beter worden, van deze verslaving af, gewoon weer normaal functioneren, normaal blij zijn en niet depressief als ik het niet gebruik en weer mezelf zijn voor mijn partner en mezelf! Uiteraard zullen velen denken van huh? serieus jij? maar ja, ik ja, niemand ziet de binnenkant. En zoals niemand kan delen in je blijdschap kan ook niemand dat ik verdriet.

Ik wil gewoon mijn leven terug dat is afgepakt door een achterlijke idioot die het nodig vond om klakkeloos om zich heen te schieten en nog op de verkeerde onschuldige ook!

Ook zou je kunnen denken nou dan krijg je toch een schadevergoeding van die dader? Maar dat is de grap van de eeuw. Die paar honderd euro vergoeding dekt de eigen bijdrage van de ziektekosten voor de gesprekken bij de psycholoog en de kilometerkosten naar de psycholoog, daar houdt het wel mee op. Nog erger de schutter is nu pas in hoger beroep veroordeeld dus pas nu is het uitgesproken. En de schadevergoeding is nog niet eens betaald. Pas 8 maanden nadat het hoger beroep bekrachtigd is kan de staat de vergoeding voorschieten als meneertje niet betaald, let wel, kan en zo ver is het nog lang niet. Ala gezegd dit dekt nog niet eens de kosten die al zijn gemaakt zoals beschreven.  Het enige wat er van de dader tijdens de rechtszitting afkon was "het was niet voor jou bedoeld, sorry" maar die sorry is blijkbaar niet gemeend genoeg om die paar honderd euro schadevergoeding tot op heden te betalen.

De echte schade is veel dan ook veel groter, immers ik ben me goede baan kwijt en geestelijk is de schade extreem door de posttrauma en het verslaafd geworden aan oxycodon/morfine...... ik  wil niets anders dan werken maar dan moet dit wel worden opgelost.

Ik kan binnen 1,5 maand al terecht in de kliniek het enige wat ik tekort kom voor o.a het ticket en een klein bedrag voor niet gedekte zaken door de verzekering is bij elkaar dit tussen de 1700 en 2500  euro afhankelijk van het sein GO er is. De ticketprijzen fluctueren namelijk en hoe korter voor vertrek hoe hoger de prijs. De plaatsing is dan ook ad hoc zodra en weer een plek beschikbaar is. Dit hoor je maximaal 2 weken van te voren. Dus zit t mee is de ticketprijs laag, zit t tegen en kan ik over 4 weken al terecht is t balen vanwege vakantietijd en kort qua datum. Maar dan nog is elke dag langer wachten een dag dat ik aan die verschrikkelijke rotzooi zit en mijzelf en me omgeving sloop.

Yes;  Moeilijk vind ik het om dit te vragen! Echt maar het heeft zo n impact op mijn leven en dat van alle mensen om me heen dat ik niet anders kan. 

Daarnaast ben ik bereid om er een tegen prestatie voor te doen of het te lenen, ik hoef het niet eens te hebben! Het enige wat ik wil is zsm aan de behandeling beginnen en weer mezelf zijn voor me familie, gezin en mezelf!

Elke euro is een euro meer dan geen.

 

De kostenspecificatie o.a uit :
1200-1700 euro
retourticket dat zodra plek beschikbaar is ad hoc aangeschaft dient te worden gekocht (vooraf inkopen is goedkoper, maar het is plaats afhankelijk, tot 1 a 2 weken van te voren hoort men wanneer er plek is)
350-450 medische borg, in casu ter plaatse eea gebeurt wat niet onder de directe zieketedekking valt
225-450 bijdrage activiteiten tijdens de 8 weken opname
75/w zakgeld voor de dagen dat er externe activiteiten zijn tijdens de 8 weken (maar dit wil en laat ik niet onder deze funding laten vallen)

Het gaat dus echt alleen om de basiskosten voor de reis. 

Nogmaals in overleg met de artsen hier is dit de beste optie en wordt het beste resultaat op deze wijze verwacht omdat omgevingsfactoren een grote rol spelen. Het zal zwaar zijn en moeilijk, maar ik ben al veel verloren. Heel veel. En wil dat laatste dat ik heb (en me zo gigantische steunt; mijn lieve partner) en de andere dingen die ik nog heb maar vooral mezelf niet (weer-verder) kwijtraken!

 


Dank! Heel erg dank!

 

Derek

Heel erg bedankt en alles helpt mee echt alles! 

Donations

 • Anonymous 
  • €60 
  • 6 mos

Organizer

Derek I 
Organizer
 • #1 fundraising platform

  More people start fundraisers on GoFundMe than on any other platform. Learn more

 • GoFundMe Guarantee

  In the rare case something isn’t right, we will work with you to determine if misuse occurred. Learn more

 • Expert advice, 24/7

  Contact us with your questions and we’ll answer, day or night. Learn more