Gezondheidsreis India

Deze crowdfund heb ik opgestart om een gezondheidsreis naar India te kunnen maken: het hart van de ayurvedische geneeskunde. Het is voor mij een waardevolle aanvulling op de behandelingen die ik nu krijg hier in Nederland, voor de ziekten polycythemia vera en myelofibrose. Als je meer wilt weten over mijn situatie en de reden om naar India te gaan, ga lekker zitten en lees mijn verhaal.

Mijn naam is Anna. Ik ben 37 jaar en woon in Groningen. Ik heb een zoon van 9, die ik samen met zijn vader (middels co-ouderschap) opvoed. Het liefst leef ik buiten en onder mensen waar ik mij eigen ‘ik’ kan zijn. Vrijheid, plezier, eerlijkheid en liefde voor mezelf en voor anderen zijn daarbij de waarden die mij richting geven. Ze helpen mij om elke dag voluit te leven.

In januari 2020 kreeg ik het bericht dat het lichaam waar ik in woon ziek is. Volgens de arts een kwaadaardige ongeneeslijke ziekte. Ergens in mijn leven is mijn DNA veranderd en de foute DNA cellen zijn zich gaan vermenigvuldigen. Het beenmerg maakt te veel bloedcellen aan en pompt het mijn lichaam in. Daarbij komen complicaties, zoals verhoogd risico op trombose. Dit risico kan verlaagd worden door medicatie en behandelingen. Doe je dit niet, dan gaan er bloedcellen klonteren en ontstaat er bindweefsel in het beenmerg. Wat uiteindelijk weer resulteert in het aanmaken van te weinig bloedcellen. Dit laatste is al zodanig ver gevorderd dat ik per direct nog adequater moet handelen. Elke week geef ik mijzelf een injectie met een middel wat dit proces kan laten stagneren, en misschien zelfs kan terugbrengen naar een minimaal niveau van bindweefselvorming. Het is onzeker of dit gaat werken. Het kan zelfs na langer gebruik je lichaam beschadigen. Ik word gemonitord door het ziekenhuis om te kijken wat het doet en of mijn lichaam niet verder beschadigd raakt. De medicatie wordt vergoed door de zorgverzekering. Dat is een geluk, want het is best prijzig kom ik achter.

Al met al een heel proces, een medische molen en een emotionele rollercoaster. Tegelijkertijd in deze tijd ook een reis die mij terugbrengt naar mijzelf en in mijzelf.

Tijdens dit proces stuitte ik op de vraag: als er zo'n groot deel van de wereldbevolking op een andere manier kijkt naar gezondheid, dan hoe wij in de westerse wereld doen, zit daar dan niet net zoveel waarheid in? Ik geloof er namelijk in dat lichaam en geest niet los van elkaar staan. Dat je met stress, trauma’s en gepieker bepaalde stoffen in je lichaam aanmaakt die je lichaam kunnen beschadigen. Dus als je werkt aan je emotionele en mentale gezondheid, heeft dat ook een positief effect op de fysieke gezondheid. Vanuit daar raakte ik geïnteresseerd in de ayurvedische geneeskunde. Deze wetenschap is al eeuwen oud en heeft een holistische benadering. Holistisch betekent: in zijn geheel. Oftewel, je lichaam en geest. Ik heb contact gezocht met een ayurvedische therapeut, die mij nu advies geeft op allerlei gebieden. Ik leer elke dag weer iets, door het op mijzelf toe te passen. Af en toe lees ik een boek over dit onderwerp of zoek ik informatie op het internet. Toch werkt voor mij het beste om het toe te passen op mijn eigen leven en daarbij te zien, ervaren, voelen wat voor mij werkt. En zo ben ik op het idee gekomen om een gezondheidsreis naar India te maken.

Met alles wat ik schrijf heb ik natuurlijk een intentie. Een wens die ik graag wil laten uitkomen met de hulp van anderen. De gezondheidsreis naar India. Wanneer dit gaat gebeuren is nog onduidelijk i.v.m. wat er nu speelt in de wereld. Maar ik hoop dit jaar. Tijdens de reis van 30 dagen krijg je een detox van 21 dagen; panchakarma. Je lichaam wordt gereinigd van giftige stoffen, dus ook de giftige stoffen die zijn ontstaan door stress en gepieker. Ik heb zeker niet de illusie dat ik dan stressvrij of piekerloos verder door het leven ga. Wat ik wens te bereiken, is dat mijn immuunsysteem een enorme boost krijgt. Dat immuunsysteem wat mijn lijf nu zó hard nodig heeft om het te ondersteunen. Helaas worden dit soort behandelingen niet vergoed vanuit de Nederlandse zorgverzekeraars. Ik moet dit zelf bekostigen. Maar ik voel aan alles dat ik dat ervoor over heb en dat het kan bijdragen aan een verbetering van mijn gezondheid. Ik kan het alleen in zo’n korte tijd niet bij elkaar sparen. Ik raakte in gesprek met iemand die op deze manier haar behandeling heeft bekostigd en raakte geïnspireerd.

Het staat je vrij om iets bij te dragen. Als je dat wilt, is de keus voor het bedrag helemaal open. Wat zal ik dankbaar zijn als de reis op deze manier toch dit jaar gemaakt kan worden!

Ik kan mij voorstellen dat je wilt weten waar het geld precies aan uitgegeven wordt. Het geld wordt besteed aan het verblijf in India en de detoxbehandeling (incl begeleiding). Daarbij moet ik nog naar India kunnen (en mogen) reizen, dus een vliegticket en visum is ook nodig. Als laatste zijn er nog bijkomende kosten, zoals op maat afgestemde behandelingen en begeleiding en kruidenpreparaten. Ook voor na de reis van 30 dagen.

Donations

 • Anonymous 
  • €25 
  • 1 mo
 • Hans, Ria, Bea Kesselaar 
  • €25 
  • 1 mo
 • Lisanne Ottelé 
  • €25 
  • 1 mo
 • Anonymous 
  • €15 
  • 1 mo
 • Joey Wintjes 
  • €30 
  • 1 mo
See all

Organizer

Anna Postma 
Organizer
 • #1 fundraising platform

  People have raised more money on GoFundMe than anywhere else. Learn more

 • GoFundMe Guarantee

  In the rare case that something isn’t right, we will refund your donation. Learn more

 • Expert advice, 24/7

  Contact us with your questions and we’ll answer, day or night. Learn more