Orphans of Tu Bong need our help

$32,382 of $50,000 goal

Raised by 187 people in 23 months
Vui lòng đọc Tiếng Việt ở phía dưới

Tuong Lai Foundation

Hi
I am a 53 year old Australian who has been living in Vietnam for two years. Through my business in Vietnam we do charity each month with a particular focus on feeding orphans.

Tinh Xa Ngoc Van is a Vietnamese Budhist temple that has built an amazing orphanage for 200 children at Tu Bong. It has recently opened but needs funding to take care of the children. There is a vision of education (particularly English) for the future and for the local children but at the moment they desperately need formula, nappies and mainly carers for the babies.

I have decided to come and live in the orphanage to help with the babies and to start teaching English to the monks and local children. Now they really need assistance, they are not getting a lot of funding and are struggling.

They have nine babies at the moment. They just received two more last week. They range in age from 14 days old to 17 months old. They also have two four year old children and a 10 year old boy.

Tai, Trung and Duc are the youngest babies. Tài, Trung và Đức là những em bé nhỏ nhất ở đây.


Duc has just turned one month old and Tai is two weeks old.
Đức vừa tròn một tháng tuổi và Tài được hai tuần tuổi.


Nghia and Trung are four month old twins who were one day old when left at the temple.
Nghĩa và Trung cặp sinh đôi được đưa vào chùa khi chỉ mới một ngày tuổi nay đã được bốn tháng.


Hien is five months old.
Hiền năm tháng tuổi.


Hau is seven months old.Hieu is the only girl and is eight months old. She has just had the first operation in the series to close her cleft palate.
Hiếu tám tháng tuổi và là bé gái duy nhất vừa được phẩu thuật hàm ếch.


Phuc is seventeen months old and has mental and physical disabilities. He is unable to crawl and lift his head.
Phúc được tám tháng tuổi bị khuyết tật bẩm sinh, Phúc không thể tự bò và ngẩng đầu lên được.

We need to raise funds so they can take care of the children. The carers that they have are a wonderful group of ladies who smile and laugh and love the babies. They have a genuine love for their job.

 
What your money will buy:

3 000 000 VND ($185 Aus) wages for one carer a month

1 188 000 VND ($74 Aus) formula for baby aged under one month for a month

737 500 VND ($46 Aus) formula for a baby aged 6 - 12 months for a month

470 000 VND ($29 Aus) formula for a baby aged 12 plus months for a month

 There is a cost involved in having a go fund me page with a little under 10% of your donation going to go fund me.

We really need your help.

I will be updating pictures and stories as I go.

Thank you all in advance for your help.

Xin chào!
Tôi năm nay 53 tuổi, tôi đến từ Úc và đã sống ở Việt Nam được 2 năm. Xuyên suốt quá trình kinh doanh ở Việt Nam mỗi tháng hai vợ chồng tôi đều làm từ thiện thông qua việc hỗ trợ cho trẻ mồ côi. 
Tịnh xá Ngọc Vạn, ngôi chùa Việt Nam đã xây dựng trại trẻ mồ côi có sức chứa 200 trẻ tại thị trấnTu Bông. Hiện tại chùa đã hoạt động nhưng cần sự hỗ trợ để có thể chăm sóc tốt hơn cho những đứa trẻ. Tôi quyết định đến và sống tại đây để giúp đỡ trẻ sơ sinh, dạy tiếng anh cho sư thầy và trẻ em tại địa phương. Và bây giờ chùa rất cần sự giúp đỡ, các trẻ mồ côi, khuyết tật ở chùa
vẫn chưa nhận được sự hỗ trợ nên thực sự rất khó khăn. 

Chúng tôi cần nhiều hơn những tấm lòng hảo tâm để chúng tôi có thể chăm sóc các em bé tốt hơn.

Những người chăm sóc là một nhóm những người
phụ nữ tuyệt vời cô luôn mỉm cười và yêu thương với
các em. Các cô có tình yêu chân thành với công việc này.

Số tiền từ lòng hảo tâm của quý ông (bà), anh (chị), em sẽ được dùng cho:
3 000 000 VND ($185 Aus) tiền lương mỗi tháng cho người chăm sóc.

1 188 000 VND ($74 Aus) vật phẩm cần thiết cho những đứa bé dưới một tháng tuổi mỗi tháng.

737 500 VND ($46 Aus) vật phẩm cần thiết cho trẻ từ 6-12 tháng tuổi mỗi tháng. 

470 000 VND ($ 29 Aus) vật phẩm cần thiết cho trẻ trên 12 tháng tuổi mỗi tháng. 

Số tiền mà tôi nhận được từ quý ông (bà), anh (chị), em
thông qua trang web này sẽ phải trừ đi 10% phí quản trị website, nơi tôi đang cập nhật tin tức từng ngày.


Chúng tôi thật sự rất cần sự giúp đỡ của bạn.

Tôi sẽ cập nhật sớm những câu chuyện và hình ảnh khi tôi ở đây.

Cám ơn sự giúp đỡ của tất cả mọi người.
+ Read More
(Tiếng Việt Bên Dưới)

I was contacted by three people from withlocals and we took them up on Saturday. Mareike Dannemann, Krissy Müller (2 lovely girls from Germany) and Koen Ruigrok (a lovely young man from Netherlands) all travelling Vietnam.

As soon as we got there we took the children for a walk up to the temple admiring all the big trucks. We got out Olivier’s cars and trucks and played with them after we got back and then it was lunch time. Hien and Trung are doing well with feeding themselves but Hau seems to be making a bigger mess than what is going in his mouth.

We have a lovely young Vietnamese girl who is training for two weeks as a carer to see if she is ok and I have hopes that she will be the person who will take the older children outside. Tam and Tinh are walking more but Thanh is still recovering so couldn’t come outside.

Janny took them for a walk around the grounds while I gave Phuc some physio for his chest infection and after we got some stuff of of his chest he seemed so much better. We had him outside in the bouncer that the Reece family bought him with his leg splints on and he seemed really happy. It was a great visit that seemed to go very quickly.

Thank you very much for helping Mareike, Krissy and Koen we hope you have an amazing time in Vietnam and of course Janny, who makes everything easier.

Tôi đã được ba người từ trang web Withlocals liên lạc và chúng tôi đã đưa họ lên thăm trại trẻ vào thứ bảy vừa rồi. Mareike Dannemann, Krissy Müller (2 cô gái trẻ đến từ Đức) and Koen Ruigrok (chàng trai trẻ đến từ Hà Lan) tất cả đều đang đi du lịch ở Việt Nam.

Ngay khi chúng tôi đến trại trẻ, chúng tôi đưa bọn trẻ lên chùa dạo chơi, cùng sự ngưỡng mộ và háo hức của chúng trước những chiếc xe tải lớn. Chúng tôi đã lấy những chiếc xe tải và xe hơi đồ chơi của Oliver ra và cùng chơi với chúng sau chuyến đi dạo và lúc ấy cũng là giờ ăn trưa. Hiền và Trung, hai cậu bé đang làm rất giỏi với việc tự xúc thức ăn cho mình nhưng Hậu thì khác, cậu bé dường như đang làm nên một mớ lộn xộn lớn số thức ăn đổ ra ngoài nhiều hơn số thức ăn mà em cho vào miệng.

Chúng tôi có một người trông trẻ mới, cô gái trẻ này là người Việt, đã làm việc được hai tuần hiện đang trong thời gian thử việc và tôi hi vọng rằng cô ấy sẽ là người dẫn những đứa trẻ lớn ra ngoài chơi. Tâm và Tịnh đang tập đi và có nhiều tiến bộ, nhưng Thanh thì vẫn đang trong thời gian hồi phục nên chưa thể đi ra ngoài được.

Janny đã đưa ba người họ đi bộ, dạo quanh chùa trong khi đó tôi đã giúp phúc tập vài bài vật lí giúp cho bệnh viêm phổi của em và sau khi chúng tôi đưa một vài thứ ra khỏi ngực em, em ấy dường như đỡ hơn rất nhiều. Chúng tôi đưa Phúc ra ngoài nằm trên chiếc ghế nhúng mà gia đình họ nhà Reece đã mua cho em và mang đôi nẹp chân mà tôi đã làm, giây phút ấy em dường như trông rất hạnh phúc.

Đó là một chuyến thăm rất vui và dường như thời gian trôi đi rất nhanh. Cảm ơn sự giúp đỡ của ba bạn Mareike, Krissy và Koen rất nhiều, chúng tôi mong các bạn sẽ có khoảng thời gian tuyệt vời ở Việt Nam và dĩ nhiên cảm ơn cả Janny nữa, người đã làm cho mọi thứ dễ dàng hơn.
Koen with Trung
Krissy with Tam
Mareike cuddling Tinh
+ Read More
(Tiếng Việt Bên Dưới)

Friday was a sad but wonderful day. We went up to the orphanage with Bec, Raffa and John, a lovely man from Australia who is a good friend of one of my friends, but sadly It was the last visit for awhile for Bec as she is moving to Russia for work.

We took up some toys that Olivier Piron had given us. The children were over the moon playing with all the toy cars, trains, trucks and aeroplanes. The boys were zooming around with the helicopters and were running around showing us their treasures. The looks on their faces was priceless.

I took John for a walk around and Bec got to spend some quality time with Tho. John was a particular favourite with Trong and Đức and he even won over Hieu quickly, amazing.

Phuc has a chest infection so Janny and Thuy took him to Van Gia to the hospital to get some antibiotics in the car.
It was very sad when Bec was leaving, many tears and lots of hugs and kisses but with the knowledge that she will return just not for a while.

Thank you very much Janny, John, Raffa and the lovely Bec for coming up and having a great day with us.

Thứ sáu vừa qua là một ngày buồn nhưng cũng là một ngày tuyệt vời. Chúng tôi đã lên trại trẻ mồ côi với Bec, Raffa và Jonh. Jonh là một người đàn ông đến từ Úc, là một người bạn tốt của một trong những người bạn của tôi, nhưng thật là đáng buồn rằng đây là chuyến thăm cuối cùng của Bec, vì cô ấy sẽ chuyển đến Nga làm việc.

Chúng tôi mang lên vài món đồ chơi mà Oliver Piron đã cho chúng tôi. Bọn trẻ chơi đùa với tất cả những chiếc xe hơi đồ chơi, tàu lửa, xe tải và máy bay suốt cả buổi chiều. Những cậu con trai thì lượn xung quanh với những chiếc trực thăng và chạy xung quanh bay lượn chúng cho chúng tôi xem kho báu của họ. Nhìn khuôn mặt của bọn trẻ thật hồn nhiên chơi đùa vui vẻ, mọi thứ dường như vô giá.

Tôi đưa Jonh đi dạo xung quanh và Bec thì dành thời gian chơi với Thọ. Jonh đặc biệt là sự ưa thích của Trọng và Đức và ông ấy còn nhận được sự yêu mến tuyệt vời và nhanh chóng từ Hiếu.

Phúc bị bệnh viêm phổi nên Janny và Thuỷ mang em đến bệnh viện Vạn Giã, khám và nhận thuốc kháng sinh.
Đó là một ngày thật buồn khi Bec phải rời đi, những giọt nước mắt đã rơi cùng những chiếc ôm, chiếc hôn, chúng tôi biết rằng cô ấy sẽ quay lại nhưng chỉ là không đến thăm trong một khoảng thời gian.

Cảm ơn Janny, Jonh, Raffa và Bec đáng yêu đã lên đầy và có khoảng thời gian tuyệt vời cùng chúng tôi.
Jonh helping Hieu put her shoes on
Bec spend almost her time tocuddled Tho
+ Read More
(Tiếng Việt Bên Dưới)

We had a wonderful unexpected trip to the orphanage on Monday. Zoe and Daniel, a lovely young couple from Melbourne, were in town for a short time and wanted visit. I contacted Olivier Piron, who has been donating lots of toys and goods because he is moving to Saigon with his wife, so along with Juanita, Janny, Zoe, Daniel, Olivier and I we all jumped in a car and went to Tu Bong.

We got to play and take the children for a walk to the Temple and Daniel, Olivier and I walked around the rest of the grounds while Juanita and Zoe took the children back to the orphanage.

Hieu, our lovely driver, took Janny, Thuy and Thanh into Tu Bong Hospital because Thanh was sick with a high fever and in pain with her joints. The hospital gave her antibiotics and panadol and she seemed to settle down when she came back.
Juanita had got some big bowls out and filled them with water and we arrived back from our walk to splash in the bowls with the children which they loved. We got Tam and Tinh outside splashing in their own little bowls for the first time and they loved it. Tam and Thinh are walking while holding our hands so we made sure they got lots of practise.

The baby with the eye problem is all cured and looks so much better. He’s opening his eyes normally now. We came back to Nha Trang in time to get Zoe and Daniel back on their cruise ship ready to go off to the next port. I’m so glad that Olivier got to meet the children that will be playing with all his toys from his childhood.

Thank you Zoe and Daniel for your wonderful donation, it was great to meet you both we hope the rest of your cruise is amazing, and thank you to Janny and Juanita for all your help.

A special thank you to Hieu from Nha Trang Private car hire. Always friendly, prompt, willing to lend a hand and go the extra mile. I highly recommend their car hire services.
Together we can make a diference.


Chúng tôi đã có một chuyến đi bất ngờ đêm trại trẻ mồ côi vào thứ hai vừa rồi. Zoe và Daniel, là một cặp đôi tuyệt vời đến từ Úc, họ ở Nha Trang trong một khoản thời gian ngắn và muốn lên thăm. Tôi đã liên lạc với Oliver Piron là người đã và đang quyên tặng cho chúng tôi rất nhiều đồ chơi và những đồ dùng khác vì anh ấy phải chuyển vào Sài Gòn sống với vợ, vì thế cùng với Juanita, Janny, Zoe, Daniel, Oliver và Tôi tất cả đều nhảy lên xe và đi đến Tu Bông.

Chúng tôi đã chơi và đưa bọn trẻ đi dạo ở trên chùa và Daniel, Oliver và Tôi đã đi tiếp đến những cảnh quan tiếp theo sau đấy, thì trong khi đó Juanita và Zoe dẫn các em trở về trại trẻ. Hiếu, người lái xe dễ thương của chúng tôi đã đưa Janny, Thuỷ và Thanh vào bệnh viện Tu Bông, vì Thanh bị bệnh sốt cao và bị đau lẻ khớp xương ở cổ chân. Bệnh viện đã cho em uống thuốc kháng sinh và thuốc giảm đau và cô bé dường như đã hạ sốt sau khi em trở về nhà.

Juanita đã mang những chiếc thau lớn ra và đổ đầy nước vào đấy và khi chúng tôi trở về sau chuyến đi dạo và chơi đập nước cùng bọn trẻ với niềm yêu thích của các em.

Chúng tôi bế Tâm và Tịnh ra ngoài chơi dập nước trong chiếc thau riêng cho hai em và đấy cũng là lần đầu tiên chúng chơi như thế, dĩ nhiên là hai cô bé rất rất là thích thú. Tâm và Tịnh đang tập đi khi có bàn tay của chúng tôi giữ lấy tay của các em, và để chắc chắc rằng các em có nhiều thời gian thực hành và sẽ tự đi chững chạc sớm. Cậu bé sơ sinh mới với đôi mắt không khoẻ đã khỏi bệnh và em nhìn khỏe mạnh hơn. Bây giờ mắt em đã mở được và hoàn toan bình thường. Chúng tôi trở về Nha Trang để kịp giờ lên tàu du lịch của Zoe and Daniel, để chuẩn bị sẵn sàng cho bến cảng tiếp theo. Tôi rất vui khi Oliver được gặp bọn trẻ con, những đứa trẻ sẽ chơi với tất cả những đồ chơi của Oliver mà anh đã giữ từ khi anh còn bé.
Cảm ơn Zoe và Daniel với sự quyên góp tuyệt vời của các bạn, thật sự rất vui khi được gặp gỡ cả hai bạn, chúng tôi hi vọng hai bạn sẽ có những chuyến đi tuyệt vời trên du thuyền đến những nơi còn lại trong chuyến đi, và cảm ơn Janny và Juanita với tất cả sự giúp đỡ của hai bạn.

Và đặc biệt cảm ơn Hiếu từ dịch vụ thuê xe Nha Trang Private car Hide. Luôn luôn thân thiện, nhanh chóng, sẵn sàng giúp đỡ không ngại ngần. Tôi khuyên bạn nên sử dụng dịch vụ cho thuê xe của họ.

Cùng nhau chúng ta có thể tạo nên một sự khác biệt.


Zoe playing with the children
Tam and Tinh loved to play with water
+ Read More

( Tiếng Việt Bên Dưới )

On Saturday last week, Janny took Trung, Thao, Nina and Matej Sodja to visit the orphanage because I was busy and had to stay in Nha Trang.

Trung is Vietnamese but living in Dubai and he has a company called www.worldgreencitizen.org, Thao is his friend from Nha Trang and they had previously visited the orphanage about 6 months ago with us and Matej is a Tango Teacher In Dubai along with a fellow member of worldgreencitizen. Matej had lessons for tango and the funds from this were donated for the orphanage along with funds from www.worldgreencitizen.org to be used for the hydroponics and education.

Janny took Matej to see the grounds of the orphanage and temple and Trung, Thao and Nina played with the kids. Trung, Thao and Nina were really taken with the younger children and babies.

Thank you very much Trung, Thao, Nina and Matej for coming up and spend your time with the children. Thank you very much for your donation Trung and Matej.Vào thứ bảy tuần trước, Janny đã đưa Trung, Thảo, Nina and Matej Sodja lên thăm trại trẻ mồ côi, vì Tôi có việc bận ở Nha Trang nên không lên cùng họ.

Trung là người Việt Nam nhưng sống ở Dubai và anh ấy có một công ty có tên là www.worldgreencitizen.org Thảo là bạn của anh ấy kẻ Nha Trang và họ đã lên trại trẻ tầm sáu tháng trước với chúng tôi, và Matej anh là một người thầy dạy nhảy Tango ở Dubai và là một trong những thành viên của CLB worldgreencitizen. Matej dạy nhảy và số tiền thu được từ quỹ đã được quyên góp cho trại trẻ mồ côi cùng với quỹ từ www.worldgreencitizen.org sẽ được chi tiêu cho hệ thống trồng rau bằng phương pháp thủy canh và giáo dục.

Janny đã đưa Matej đi thăm cảnh quan xung quanh trại trẻ và ngôi chùa, còn Trung, Thảo và Nina ở lại chơi với những đứa trẻ. Trung, Thảo và Nina thật sự rất thích chơi đùa với bọn trẻ và những em bé.

Cảm ơn Trung, Thảo, Nina và Matej rất nhiều đã lên đây và dành thời gian của các bạn cho các trẻ em ở đây. Một lần nữa cảm ơn Trung và Matej rất nhiều về khoản tiền đóng góp của các bạn.Janny, Matej,Thao,Nina
+ Read More
Read a Previous Update
Barb Garrett
8 days ago

Great Job on Phuc's splints !!!

+ Read More

$32,382 of $50,000 goal

Raised by 187 people in 23 months
Created May 31, 2016
Your share could be bringing in donations. Sign in to track your impact.
   Connect
We will never post without your permission.
In the future, we'll let you know if your sharing brings in any donations.
We weren't able to connect your Facebook account. Please try again later.
BF
$257
Bec and friend
8 days ago (Offline Donation)
ZD
$186
Zoe and Daniel
8 days ago (Offline Donation)

Thank you very much

V(
$452
Van Trung Tran (WGC)
8 days ago (Offline Donation)
J
$195
Joe
19 days ago (Offline Donation)

Thank you very much for your donation

GT
$1,000
GoFundMe Team
23 days ago

GoFundMe is proud to donate to campaigns as part of our Gives Back program. Thanks for being a part of our community. - The GoFundMe Team

$7
Anonymous
29 days ago
HN
$50
Huy Nguyen
1 month ago

Thank you so much Eileen for doing this work.

FP
$235
Francoise Perrette
1 month ago (Offline Donation)

Thank you very much for your generous donation. I’m very sorry we didn’t have time to meet or go to the orphanage. Have a great trip.

KB
$201
Kate Buckingham
1 month ago

A little top up xo

BG
$200
Barb Garrett
1 month ago

Thanks for thewonderful visit. Barbara and Family

Barb Garrett
8 days ago

Great Job on Phuc's splints !!!

+ Read More
or
Or, use your email…
Use My Email Address
By continuing, you agree with the GoFundMe
terms and privacy policy
There's an issue with this Campaign Organizer's account. Our team has contacted them with the solution! Please ask them to sign in to GoFundMe and check their account. Return to Campaign

Are you ready for the next step?
Even a $5 donation can help!
Donate Now Not now
Connect on Facebook to keep track of how many donations your share brings.
We will never post on Facebook without your permission.